Hrana in pijača
slice
Kruhki z jabolki in baziliko
Precej nenavadna kombinacija, 21. september 2018 ob 09:06
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Zelenjavne jedi

Polnjene paprike s skuto
Sestavine: 8 večjih paprik, 500 g skute, 200 g sira, 150 g šunke, pol žličke rdeče mlete paprike, peteršilj, poper, sol, 3 jajca, 400 g kisle smetane.

Solate

Riževa solata z majonezo
Sestavine: 3 jajca, 3 dl riža, 1 l jušne osnove, 12 dag šunke, 2 kisli kumarici, 1 l majoneze. Jajca kuhamo 10 minut, da so trdo kuhana, nato jih položimo v hladno vodo, olupimo in grobo nasekljamo.

Jedi iz krompirja

Kroketi iz krompirja in jurčkov
Sestavine: 800 g krompirja, 200 g jurčkov (teža očiščenih), 3 drobna jajca, 3 ali 4 žemlje, svež majaron, 20 g masla, olje za cvrenje, sol, poper.

Sladice

Napitek iz lubenice in ingverja
Sestavine: 1,2 kg dobro ohlajene lubenice, 1 limona, košček ingverjeve korenine (približno 3 cm), pol šopka mete. Lubenici odstranimo seme in jo narežemo na kocke. Ingver ostrgamo in naribamo.

Testenine, riž

Svilnata omaka z melono za testenine
Sestavine: 10 dag pršuta (po želji), olivno olje, 1 paprika, narezana na kocke, 3 stroki česna, nekaj listov sveže bazilike, 1 manjša melona, narezana na kocke, 0,5 dl belega suhega vina, 2 žlici ...

Gobje jedi

Gobe s trdo kuhanimi jajci
Sestavine: 500 g različnih gob, 4 trdo kuhana jajca, pol čebule, 200 g naribanega sira, 2 dl kisle smetane, maslo, sol, rumenjak. Gobe očistimo in narežemo na majhne koščke.

Jedi iz krompirja

Krompir z jabolki in čebulo
Sestavine: 1 kg krompirja, 50 dag drobnejših jabolk, 3 čebule, 10 dag prekajene slanine, 1 žlica olja, sol, sladkor.

Sladice

Keksi z ovsenimi kosmiči
Sestavine: 20 dag ovsenih kosmičev, 10 dag moke, 10 dag orehovih jedrc, 10 dag suhih marelic, 12 dag rjavega sladkorja, 12 dag masla, 8 dag medu, pol žličke pecilnega praška, sol.
Kazalo