Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Sestavine: 5 jajc, približno 2 dl mleka, 6 dag sladkorja v prahu, 1,2 dl smetane, 20 dag moke, 5 dag masla, 8 dag mandljevih lističev, 4 jabolka, rjavi sladkor, cimet, sol.
Sestavine: 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa, 250 g rikote, 1,5 dl sladke smetane, 1 košček klobase (chorizo), malo pora, malo soli in popra, 1 jajce in nekaj zelenih nasekljanih začimb.
Sestavine: 25 dag kuskusa za hitro pripravo, 2 jabolki, 1 hruška, 2 breskvi, nekaj žlic vloženih ali zamrznjenih višenj, 4 fige, sladkor, 1 žlica masla, sol.
Sestavine (za polnjeno repo): 2 okrogli repi z listi, ½ čajne žličke soli, 70 ml kisle smetane, 100 g mladega, slanega kravjega sira, 20 g krušnih drobtin, 20 g masla, ščepec kajenskega popra, čajna ...
Sestavine: 18 dag riža, 5 zrelih hrušk, mleko, limona, mleti cimet, strok vanilje, dl sladke smetane, 3 jajca, 3 žlice kisle smetane, 2 žlici zdroba, sladkor, sol, maslo.
Sestavine: 1 file orade, 200 g albuminske skute, 1 žlička gorčice, sol, poper, 4 stroki česna, 1 čebula, 2 papriki, 250 g sladkega krompirja, 1/3 žličke česna, čebule v prahu, popra in karija ...
Sestavine: 4 piščančja bedra, 1 jajce, 20 dag kuhanega in olupljenega kostanja, muškatni orešček,2 stroka česna, olje, sol in poper, 30 dag rdeče pese, 30 dag krompirja, 12 dag masla, 1,5 dcl mleka, ...
Mednarodni kuharski izziv, že četrtič organiziran v okviru projekta Glocal Gourmet, je tudi tokrat povezal največje kulinarične mojstre in dijake Biotehniške šole iz Šempetra pri Gorici.
Sestavine: 70 dag paradižnika, 5 dag mešanih svežih zelišč (bazilika, citronska melisa, meta, origano, drobnjak ...), 5 dag rukole, 25 dag mocarele, 2 stroka česna, 2 žlici kisa, 4 žlice olivnega olja, sladkor, sol, poper.
Sestavine: 10 fig, 8 dag sladkorja, 2 dl belega vina, 1 žlica ruma, nekaj vejic mete.
Sestavine: 60 dag kisle repe, shranjene v tropinah, 10 dag kuhanega fižola, 10 dag korenčka, hranjenega v kraški prsti, 8 dag ječmena, četrt gomolja zelene, 3 debelejše rezine pršuta, oljčno olje, 2 ...
Sestavine: 20 dag mešane solate (motovilec, kodrasta solata, rukola ...), zeleno jabolko, 15 dag jagod, olivno olje, jabolčni kis, nekaj lističev bazilike, sol, poper.
Sestavine: 20 dag kuhane pire, 10 dag čvrstega jogurta, 5 dag korenja (narezanega na rezance), 3 dag tanko narezanega pora, sol, poper, olivno olje, bel balzamični kis.
Sestavine: 8 zrelih paradižnikov, 12 majhnih bučk, jajčevec, 4 paprike, sveža bazilika, 30 dag mocarele, olivno olje, sol.
Sestavine: 40 dag širokih rezancev, 50 dag ribjih filejev, 25 dag drobnega paradižnika, 3 vejice mete, vejici bazilike, 3 šalotke, suho belo vino, olivno olje, sol, poper.
Sestavine za pripravo srninega hrbta in omake: 30 dag srninega hrbta, 8 dag slanine, sol in poper, olje, rožmarin, 2 dcl rdečega vina, žlica rozin, 1 čebula (manjša), strok česna, 10 dag masla, 2 ...
Sestavine za testo: 700 g namenske moke, 50 g medu, 40 g kvasa, 100 g sladkorja, 3 jajca, 4,5 dl mlačnega mleka, 0,5 dl olja, 1 žlička soli, 1 žlica majoneze.
Sestavine: 2 brokolija, 80 g sladkorja, 60 g masla, 3 rezine limete, 150 g limetinega sladoleda, 1/2 pomaranče. Brokoli sotiramo (popražimo) v vroči ponvi, da se omehča.
Sestavine: 90 dag listovih filejev, 4 žlice limoninega soka, 15 dag belega kruha, 1 čebula, maslo, 2 litra mleka, 8 dag naribanega hrena, sol, poper.