Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Hrana in pijača - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Polnjena repa na planinskem repniku s pocvrto slanino

Sestavine (za polnjeno repo): 2 okrogli repi z listi, ½ čajne žličke soli, 70 ml kisle smetane, 100 g mladega, slanega kravjega sira, 20 g krušnih drobtin, 20 g masla, ščepec kajenskega popra, čajna ...

Rižev narastek s hruškami

Sestavine: 18 dag riža, 5 zrelih hrušk, mleko, limona, mleti cimet, strok vanilje, dl sladke smetane, 3 jajca, 3 žlice kisle smetane, 2 žlici zdroba, sladkor, sol, maslo.

Piščančja bedra s kostanjevim nadevom, sladka repa in pire iz pese

Sestavine: 4 piščančja bedra, 1 jajce, 20 dag kuhanega in olupljenega kostanja, muškatni orešček,2 stroka česna, olje, sol in poper, 30 dag rdeče pese, 30 dag krompirja, 12 dag masla, 1,5 dcl mleka, ...

Slovenski dijak pod prste gledal slavnemu italijanskemu chefu

Mednarodni kuharski izziv, že četrtič organiziran v okviru projekta Glocal Gourmet, je tudi tokrat povezal največje kulinarične mojstre in dijake Biotehniške šole iz Šempetra pri Gorici.

Paradižnikova solata z zelišči in rukolo

Sestavine: 70 dag paradižnika, 5 dag mešanih svežih zelišč (bazilika, citronska melisa, meta, origano, drobnjak ...), 5 dag rukole, 25 dag mocarele, 2 stroka česna, 2 žlici kisa, 4 žlice olivnega olja, sladkor, sol, poper.

Kompot iz svežih fig z meto

Sestavine: 10 fig, 8 dag sladkorja, 2 dl belega vina, 1 žlica ruma, nekaj vejic mete.

Ješprenjka z repo tropinko

Sestavine: 60 dag kisle repe, shranjene v tropinah, 10 dag kuhanega fižola, 10 dag korenčka, hranjenega v kraški prsti, 8 dag ječmena, četrt gomolja zelene, 3 debelejše rezine pršuta, oljčno olje, 2 ...

Mešana solata z jagodami

Sestavine: 20 dag mešane solate (motovilec, kodrasta solata, rukola ...), zeleno jabolko, 15 dag jagod, olivno olje, jabolčni kis, nekaj lističev bazilike, sol, poper.

Pirina solata z jogurtom, porom in korenjem

Sestavine: 20 dag kuhane pire, 10 dag čvrstega jogurta, 5 dag korenja (narezanega na rezance), 3 dag tanko narezanega pora, sol, poper, olivno olje, bel balzamični kis.

Paradižniki z bučkami v pečici

Sestavine: 8 zrelih paradižnikov, 12 majhnih bučk, jajčevec, 4 paprike, sveža bazilika, 30 dag mocarele, olivno olje, sol.

Hladna solata s svinjskimi medaljoni

Sestavine za solato: 50 g ajdove kaše, paradižnik, korenček, 1/4 paprike, 2 žlici koruze, 30 g sira fitaki, sol, olje, kis.

Sončni džem z melono

Sestavine: 3 srednje velike očiščene in na kocke narezane melone, 0,5 kg očiščene buče, naribano korenje, 2 pomaranči, vsaj 70 dag sladkorja, pol žličke ingverja v prahu, malo kardamoma (po želji), sok 2 limon in ene limete, strok vanilje, 10 g agarja.

Kruhove skledice z grahovo kremo

Sestavine: 200 g kuhanega graha, pest mešanice listov bazilike in mete, 2 žlici kuhanega nasekljanega čemaža, 100 g namočenih brazilskih oreščkov, 100 g feta sira, 100 g gorgonzole, 1,5 dl kisle ...

Lososovi fileji z ingverjem

Sestavine: 4 lososovi fileji, 3 limone, 3 stroki česna, 3 cm ingverjeve korenike, 3 žlice olivnega olja, 3 žlice sojine omake, kajenski poper.

Hrustljava pita s kislim zeljem

Sestavine: 5 listov vlečenega testa, 700 g kislega zelja, 2 pora, 1 korenček, 1 steblo zelene, lovorov list, oljčno olje, sol, poper, 1 jajce, 3 dl mineralne vode.

Roza rižota

Sestavine: oljčno olje, nasekljana večja rdeča čebula. 3 zdrobljeni stroki česna, timijan, malo rožmarina, lupinica limone, 1,5 skodelice riža, 4 žlice pireja iz pečene rdeče pese, 1,5 dl rdečega vina, sol, poper, 100 g naribanega parmezana, bazilika.

Ričet

Sestavine: 20 dag ješprenja, 0,5 kg dimljenih reber, 2 korenčka, 1 čebula, česen, peteršiljeva korenina, lovor, por, 10 dag kolerabe, peteršilj, 20 dag kuhanega fižola z vodo, zelenjavna osnova, ...

Jabolčna pena s kostanjevo kremo in ocvrto hruško, povaljano v pistaciji

Sestavine: 200 g kostanjeve kreme, 1 listič želatine, 5 jabolk, 4 hruške, 1 dl sladke smetane, 100 g riževe moke, 30 g pistacije, 1 žlica medu, 150 g sladkorja, 1 jajce.

Crème brûlée z jogurtom

Sestavine: 500 g suhega sadja (slive, jabolka, hruške), 10 g pistacij, 10 g lešnikov, 10 g orehov, 4 žlice medu, 2 dcl grškega jogurta, klinčki v prahu, cimet, karamelni sladkor z vaniljo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...