Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Hrana in pijača - Arhiv

S trmo do zmagovite recepture za kavo

Hrana in pijača S trmo do zmagovite recepture za kavo

Zahvaljujoč trmi Hrvatice, ki je v službi na Obali pila kavo, je ta "južnjaška" navada konec 60. let postala tudi slovenska – pa ne samo navada, ampak tudi donosen posel. O zgodovini kave na Slovenskem smo se pogovarjali z Marijo Tul.

Pečen losos z limonino in koromačevo omako

Kuharski nasveti Pečen losos z limonino in koromačevo omako

Za pripravo lososa potrebujemo: 800 g krompirja, 4 fileje lososa, 1 čajna žlička olivnega olja, malo soli in popra.

Sveža zimska solata za odpornost

Kulinarika Sveža zimska solata za odpornost

Sestavine: 2 manjši repi, nastrgani na grobi strani strgalnika, 2 kosa nastrganega korenja, zelenje repe (če ga imate), sok rdeče pese, ščepec soli, ščepec popra, olivno ali bučno olje, kis, 2 ...

Cesarski praženec z jabolki

Kulinarika Cesarski praženec z jabolki

Sestavine: 5 jajc, približno 2 dl mleka, 6 dag sladkorja v prahu, 1,2 dl smetane, 20 dag moke, 5 dag masla, 8 dag mandljevih lističev, 4 jabolka, rjavi sladkor, cimet, sol.

Korenčkovi slani vulkani

Kulinarika Korenčkovi slani vulkani

Sestavine: 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa, 250 g rikote, 1,5 dl sladke smetane, 1 košček klobase (chorizo), malo pora, malo soli in popra, 1 jajce in nekaj zelenih nasekljanih začimb.

Kuskus z mešanim sadjem

Kulinarika Kuskus z mešanim sadjem

Sestavine: 25 dag kuskusa za hitro pripravo, 2 jabolki, 1 hruška, 2 breskvi, nekaj žlic vloženih ali zamrznjenih višenj, 4 fige, sladkor, 1 žlica masla, sol.

Polnjena repa na planinskem repniku s pocvrto slanino

Kulinarika Polnjena repa na planinskem repniku s pocvrto slanino

Sestavine (za polnjeno repo): 2 okrogli repi z listi, ½ čajne žličke soli, 70 ml kisle smetane, 100 g mladega, slanega kravjega sira, 20 g krušnih drobtin, 20 g masla, ščepec kajenskega popra, čajna ...

Rižev narastek s hruškami

Hrana in pijača Rižev narastek s hruškami

Sestavine: 18 dag riža, 5 zrelih hrušk, mleko, limona, mleti cimet, strok vanilje, dl sladke smetane, 3 jajca, 3 žlice kisle smetane, 2 žlici zdroba, sladkor, sol, maslo.

Ribje ruladice s papriko

Hrana in pijača Ribje ruladice s papriko

Sestavine: 1 file orade, 200 g albuminske skute, 1 žlička gorčice, sol, poper, 4 stroki česna, 1 čebula, 2 papriki, 250 g sladkega krompirja, 1/3 žličke česna, čebule v prahu, popra in karija ...

Piščančja bedra s kostanjevim nadevom, sladka repa in pire iz pese

Hrana in pijača Piščančja bedra s kostanjevim nadevom, sladka repa in pire iz pese

Sestavine: 4 piščančja bedra, 1 jajce, 20 dag kuhanega in olupljenega kostanja, muškatni orešček,2 stroka česna, olje, sol in poper, 30 dag rdeče pese, 30 dag krompirja, 12 dag masla, 1,5 dcl mleka, ...

Slovenski dijak pod prste gledal slavnemu italijanskemu chefu

Kulinarika Slovenski dijak pod prste gledal slavnemu italijanskemu chefu

Mednarodni kuharski izziv, že četrtič organiziran v okviru projekta Glocal Gourmet, je tudi tokrat povezal največje kulinarične mojstre in dijake Biotehniške šole iz Šempetra pri Gorici.

Paradižnikova solata z zelišči in rukolo

Hrana in pijača Paradižnikova solata z zelišči in rukolo

Sestavine: 70 dag paradižnika, 5 dag mešanih svežih zelišč (bazilika, citronska melisa, meta, origano, drobnjak ...), 5 dag rukole, 25 dag mocarele, 2 stroka česna, 2 žlici kisa, 4 žlice olivnega olja, sladkor, sol, poper.

Kompot iz svežih fig z meto

Hrana in pijača Kompot iz svežih fig z meto

Sestavine: 10 fig, 8 dag sladkorja, 2 dl belega vina, 1 žlica ruma, nekaj vejic mete.

Ješprenjka z repo tropinko

Kulinarika Ješprenjka z repo tropinko

Sestavine: 60 dag kisle repe, shranjene v tropinah, 10 dag kuhanega fižola, 10 dag korenčka, hranjenega v kraški prsti, 8 dag ječmena, četrt gomolja zelene, 3 debelejše rezine pršuta, oljčno olje, 2 ...

Azijska ponev s piščancem

Kulinarika Azijska ponev s piščancem

Sestavine: 40 dag piščančjega fileja, 20 dag kukmakov, rdeča paprika, 3 mlade čebulice, 3 korenčki, 10 dag sojinih kalčkov, 2 cm ingverjeve korenine, 4 žlice sezamovega olja, 1 žlička moke, 2 žlici ...

Pečeni krompirčki s pehtranom in avokadom

Kulinarika Pečeni krompirčki s pehtranom in avokadom

Sestavine za krompirček: nekaj manjših krompirjev, malo masla, malo olivnega olja, malo soli.

Vzhajan adventni venček

Kulinarika Vzhajan adventni venček

Sestavine za testo: pol kg bele moke, zavojček svežega kvasa, 2 dl toplega mleka, 100 g sladkorja v prahu, 3 jajca in 3 rumenjaki, 100 stopljenega masla, 1 vaniljev strok, sok in lupinica ene ...

Široki rezanci z ribjimi fileji

Kulinarika Široki rezanci z ribjimi fileji

Sestavine: 40 dag širokih rezancev, 50 dag ribjih filejev, 25 dag drobnega paradižnika, 3 vejice mete, vejici bazilike, 3 šalotke, suho belo vino, olivno olje, sol, poper.

Srnin hrbet, ajdovi krapci z rožmarinovo skuto in glazirano korenje

Kulinarika Srnin hrbet, ajdovi krapci z rožmarinovo skuto in glazirano korenje

Sestavine za pripravo srninega hrbta in omake: 30 dag srninega hrbta, 8 dag slanine, sol in poper, olje, rožmarin, 2 dcl rdečega vina, žlica rozin, 1 čebula (manjša), strok česna, 10 dag masla, 2 ...

Prijavite se na e-novice