Sladica s paradižnikovo marmelado. Foto: Dobro jutro
Sladica s paradižnikovo marmelado. Foto: Dobro jutro

Za sladki pesto potrebujemo: 50 g bazilike, 1 žlico sladkorja, 1 piškot (Savoyard).

Za paradižnikovo marmelado potrebujemo: 250 g sladkorja, 1 dl vode, 650 g češnjevega paradižnika, 1/2 limoninega soka.

Za pripravo čokoladne pene najprej zavremo vodo in sladkor. Ko se sladkor raztopi, tekočino počasi vlivamo na rumenjake, ki jih ročno stepamo nad vodno kopeljo. Pazimo na temperaturo, ki ne sme preseči 83 stopinj Celzija. Zmes ohladimo in pomešamo s stepeno smetano ter raztopljeno čokolado.

Več receptov na:
www.dobrojutro.rtvslo.si

.
Priprava pesta bazilike: baziliko in piškote zmiksamo in dodamo sladkor.

Priprava paradižnikove marmelade: vodo s sladkorjem zavremo, da doseže 140 stopinj Celzija. Nato dodamo paradižnike, ki smo jih predhodno olupili in prerezali na štiri dele. Paradižniki naj vrejo, nato jih odstavimo s štedilnika, dodamo sok limone in marmelado ohladimo.