Pivo & Burger Fest drugič. Foto: BoBo
Pivo & Burger Fest drugič. Foto: BoBo
Čokoladni burger in čičerikin burger z avokadom. Foto: MMC RTV SLO

Pivo in burger je očitno kombinacija, ki se ji Slovenci ne morejo upreti, tako v Ljubljano danes hitijo tudi številni domači turisti, da bi si za kosilo, malico, večerjo privoščili slasten burger. Veliko je tudi tujih turistov, ki sprehajajoč se med stojnicami hvalijo dogodek in se obenem sprašujejo, ali je Ljubljana vedno deležna takšnega gurmanskega razvajanja. Ni, odgovorimo.

Petki so na Pogačarjevem trgu ob lepem vremenu kulinarično obarvani po zaslugi Odprte kuhne, ki jo je "zakrivil" v Ljubljani živeči Izraelec Lior Kochavy, prav on pa je tudi idejni oče Piva & Burger Festa, ki se je v Ljubljano vrnil drugič.

Več kot 20 ponudnikov na stojnicah ustvarja najrazličnejše gurmanske burgerje, kjer vsakdo lahko najde nekaj zase - od klasičnih mesnih burgerjev (piščančji, goveji, s slanino) do ribjih in čičerikinih burgerjev z avokadom, sladkosnedi pa si lahko privoščijo na primer čokoladni burger z vaniljo.

Kot so povedali organizatorji dogodka, ki so "zakrivili" še en odlično obiskani kulinarični dogodek Odprto Kuhno, je ponudnikov letos še več, pridružili so se tudi vrhunski gostinci, kot je recimo JB restavracija, ponudniki pa izdelujejo burgerje iz visokokakovostnih sestavin.

In cene? Za burgerje boste odšteli od 2,5 evra do šest evrov, za pivo boste v povprečju odšteli od dva do tri evre.

Več kot 20 je tudi ponudnikov piva - ponudba tega je zavidljiva, izbirate lahko od uvoženih piv do slovenskih craft pivovarjev, ki čedalje bolj puščajo svoj pečat na pivskem področju.

Kulinarični dogodek bo danes trajal do 23. ure, jutri bo svoja vrata odprl ob 11. uri, festival, drugi po vrsti, pa bo svoja vrata zaprl ob 23. uri. Ampak brez skrbi, če ta konec tedna nimate časa za obisk festivala, boste naslednjo priložnost za razvajanje brbončic ob burgerjih in pivu dobili julija in nato še oktobra.