Ko jih zagledate v izložbi v Vegedeco Salad Cafe v Nagoji, si na prvi pogled nikakor ne morete predstavljati, da te lepo okrašene dobrote živopisanih barv v sebi skrivajo kopico vitaminov in mineralov.
Misuki Moriyasu jih je začela izdelovati predlani, sama jih opisuje kot "zabavne za gledati, zabavne za jesti in polne veselja, ker so solati lahko dale novo podobo".
V zadnjem času so na Japonskem povzročile pravo mrzlico. "Videti so kot običajne torte, vendar so narejene izključno iz zelenjave. Lahko jih ješ za zajtrk, kosilo – zelo primerne pa so tudi za večerjo ob kozarcu vina," je pojasnila.
Primerne za vsakogar
"Biskvit" je izdelan iz sojine moke, "preliv" iz tofuja, za nadev pa so uporabljene različne vrste kuhane, dušene in marinirane zelenjave. Vse take torte so primerne tudi za diabetike, glutensko občutljive, LCHF-jedce in vegane, poroča Independent.
Moriyasujeva za izdelavo ene porabi približno uro, njenim strankam pa je zdaj na voljo že 50 različnih vrst teh nenavadnih tort.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje