Hrana in pijača
()
juha

Dodaj v

Gosta juha z rukolo in kozicami

Juha za vroče dni
5. junij 2018 ob 15:23
Ljubljana - MMC RTV SLO

Potrebujemo: 120 g rukole, malo sojine omake, 150 g olupljenih repkov kozic, olivno olje, sok limone, 3 stroke česna, sezamovo olje (lahko olivno), 2 žlici škrobne moke, 1 dl belega vina, 2 dl kisle smetane, nasekljan peteršilj, mleti poper, sol.

Repke kozic mariniramo v mešanici sojine omake, limoninega soka in olja sezama približno 10 minut.

Medtem na olivnem olju na hitro podušimo oprano rukolo, dodamo sok limone in s paličnim mešalnikom vse spiriramo. Damo na stran.

Več receptov na:
www.dobrojutro.rtvslo.si

.

Na olivnem olju na hitro podušimo česen in dodamo kozice ter nasekljan peteršilj. Kratko podušimo in dodamo škrobno moko, na kratko popražimo in zalijemo z vinom. Dodamo vodo, spirirano rukolo in ustrezno začinimo s soljo in poprom. Vremo na majhnem ognju 5 minut, nato vmešamo še kislo smetano in kratko prevremo.

Sa. J., recept dr. Metke Paragi (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo