Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Okusi se še bolj prepojijo, če gibanico pripravimo uro pred postrežbo in hranimo v hladilniku. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Hitra in zdrava gibanica

Okrasimo s cimetom ali makom in postrežemo
8. marec 2018 ob 08:41
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: polnozrnati piškoti brez hidrogeniranih maščob, domača jabolčna čežana, cimet, skuta, sveže mleti mak, sveže mleti orehi (pred mletjem namočeni in posušeni), ščepec nerafinirane soli in vanilje, domači med po okusu.

Postopek: Najprej nadrobimo piškote, ki jih uporabimo kot podlago. Zmeljemo cela makova zrna. Skuto premešamo z medom, malo vanilje ter ščepcem soli. (Smetane ne dodamo, ker maščobo vsebujejo že orehi in mak). Zmeljemo orehe.

V jabolčno čežano vmešamo cimet, lahko še ščep soli, ki izostri okus sladkim jedem. V steklen kozarec na dno razporedimo mlete polnozrnate piškote, dodamo 2 žlici mletega maka, nato skutnega nadeva, orehov in jabolčne čežane.

Okrasimo s cimetom ali makom in postrežemo. Okusi se še bolj prepojijo, če gibanico pripravimo uro pred postrežbo in hranimo v hladilniku.

T. K. B., Anja Pristavec (Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam slad ...
link
Bananov kolač z orehi
12. junij 2018 ob 13:38 Sestavine: 4 zrele banane, 25 dag masla za pecivo in nekaj za pomastitev pekača, 18 dag sladkorja, pol žličke mletega ingverja, četrt žličke cimeta, 4 jajca, 7 dag nasekljanih orehov, 33 dag moke, 1 ...
Več novic ...
Kazalo