Okusi se še bolj prepojijo, če gibanico pripravimo uro pred postrežbo in hranimo v hladilniku. Foto: Dobro jutro
Okusi se še bolj prepojijo, če gibanico pripravimo uro pred postrežbo in hranimo v hladilniku. Foto: Dobro jutro

Postopek: Najprej nadrobimo piškote, ki jih uporabimo kot podlago. Zmeljemo cela makova zrna. Skuto premešamo z medom, malo vanilje ter ščepcem soli. (Smetane ne dodamo, ker maščobo vsebujejo že orehi in mak). Zmeljemo orehe.

V jabolčno čežano vmešamo cimet, lahko še ščep soli, ki izostri okus sladkim jedem. V steklen kozarec na dno razporedimo mlete polnozrnate piškote, dodamo 2 žlici mletega maka, nato skutnega nadeva, orehov in jabolčne čežane.

Okrasimo s cimetom ali makom in postrežemo. Okusi se še bolj prepojijo, če gibanico pripravimo uro pred postrežbo in hranimo v hladilniku.