Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
torta
Na koncu torto obložimo s poljubnim sadjem. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Kremna tortica z limono

Za sladokusce
10. junij 2018 ob 09:38
Ljubljana - MMC RTV SLO

Za rumeno kremo potrebujemo: 0,5 l mleka, 50 g škrobne moke, 3 jajca, 50 g sladkorja (ali po okusu), obrezano lupino ene neškropljene limone, strok vanilje, tretjino žličke kardamoma, tretjino žličke kurkume (po želji), sok treh limon, malo ruma (po želji), 200 g kremnega sira.

Za belo kremo potrebujemo: 200 g kremnega sira, 30 g sladkorja v prahu (ali po želji), sok dveh limon, naribano lupinico ene limone.

Za okrasitev potrebujemo: semena in sok treh pasijonk ali katero koli drugo sezonsko sadje.

Ne pozabite: zavitek listnatega testa (ali dva manjša).

Listnato testo razvaljamo v velikosti pekača. Obložimo pekač, robove porežemo in oblikujemo s prsti. Testo na več mestih prebodemo z vilico. Na testo položimo drug manjši pekač (ali primerno posodo), ki je namaščen, da se nam med peko testo ne bo dvignilo. Testo pečemo na 200 stopinjah približno 15 minut, odstranimo zgornji pekač in pečemo še od pet do deset minut, da vsa površina porumeni. Ohlajeno testo vzamemo iz pekača.

Za rumeno kremo na štedilnik pristavimo mleko, v katerem sta narezana lupina limone in vaniljin strok. V posebni posodi zmešamo jajca, škrob in sladkor. Ko mleko zavre, ga odstavimo in med stalnim mešanjem prilivamo k jajčni mešanici. Nato vse skupaj zlijemo nazaj v posodo, v kateri se je kuhalo mleko, in prevremo do želene gostote. Kuhano kremo pokrijemo s prozorno folijo in ohladimo. V ohlajeno kremo vmešamo kremni sir, limonin sok in po želji malo ruma ali pomarančnega likerja.

Več receptov na:
www.dobrojutro.rtvslo.si

.

Za belo kremo močno do penastega zmešamo kremni sir in sladkor v prahu. Dodamo sok limone in ponovno na kratko zmešamo.

Ko je vse dobro ohlajeno, začnemo zlaganje tortice. Obe kremi damo v dresirne vrečke s širokimi odprtinami in preprosto, po želji, obe nabrizgamo v testeni model. Lahko pa kremo naložimo z žlico in vse pogladimo v gladko površino.

Na koncu obložimo še s poljubnim sadjem (pasijonka in limona se zelo lepo ujameta v tej sladici).

Sa. J., recept Metke Paragi (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Hrana in pijača
link
Lignji v paradižnikovi omaki
18. junij 2018 ob 08:43 Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), dl suhega belega vina, 2 čebuli ali 5 šalotk, 2 stroka česna, oljčno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.
Več novic ...
Kazalo