Pečena zelenjava Foto: Oddaja Dobro jutro
Pečena zelenjava Foto: Oddaja Dobro jutro


Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Korenček očistimo in narežemo na večje kose in stresemo v skledo. Kolerabico, črno redkev in zeleno olupimo, narežemo na večje kose in stresemo h korenčku. Zeliščno mešanico pripravimo po svojem okusu ali pa uporabimo suha provansalska zelišča. Zelišča stresemo na zelenjavo. Čebuli razrežemo na četrtine in stresemo k zelenjavi. Rdečo peso olupimo, narežemo na večje kose in stresemo v skledo. Dodamo neolupljen česen in sol, prilijemo olje, premešamo in stresemo v višji pekač.

Zelenjavo nepredušno pokrijemo z alufolijo, pekač pa za 45 minut položimo v ogreto pečico. Folijo odstranimo, sestavine pa pečemo še približno 15 minut, da se po vrhu hrustljavo zapečejo. Pekač vzamemo iz pečice. Pokrijemo ga z alufolijo in pustimo zelenjavo počivati pet minut.