Hrana in pijača
(1)
Jajčevec
Jajčevca vzdolžno prerežemo in polovice izdolbemo, vendar ob lupini pustimo vsaj 1,5 cm mesa. Foto: BoBo

Dodaj v

Polnjeni jajčevci s puranom

Polnjene jajčevce lahko pripravimo na veliko načinov
7. marec 2018 ob 08:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 večja jajčevca, 30 dag puranjih prsi, 7 dag ješprenja, 1 čebula, 1 paprika, peteršilj, olivno olje, sol, poper.

Ješprenj namočimo. Skuhamo ga in odcedimo. Jajčevca vzdolžno prerežemo in polovice izdolbemo, vendar ob lupini pustimo vsaj 1,5 cm mesa.

Nasolimo in damo na cedilo s prerezano stranjo navzdol. Izdolbeno sredico narežemo in jo z nasekljano čebulo popražimo na olju. Dodamo nasekljano meso in narezano papriko. Pražimo toliko časa, da je meso lepo zapečeno.

Dodamo ješprenj, začinimo s soljo, poprom in peteršiljem. Nadevamo izdolbene polovice, jih zložimo na pekač in pokapamo z oljem. Postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo približno 20 minut.

Prijavi napako
Komentarji
Robin Lood
# 07.03.2018 ob 10:02
A ni bolj pravilno: Jajčevci, polnjeni s puranom?
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Medaljoni v masleni omaki
24. september 2018 ob 09:16 Sestavine: 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper. Maslo ogrejemo na sobno temperaturo.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Kvašeni cmoki z makovim prelivom
1
16. december 2018 ob 14:49 Potrebujemo: pol kg namenske moke za kvašeno testo, 2,5 dl mlačnega mleka, 2 jajci (vegani spustijo), strok vanilje, 2 žlici sladkorja (ali po želji) in ena žlička za kvas, pol žličke soli, 40g ...
Več novic ...
Kazalo