Jajčevca vzdolžno prerežemo in polovice izdolbemo, vendar ob lupini pustimo vsaj 1,5 cm mesa. Foto: BoBo
Jajčevca vzdolžno prerežemo in polovice izdolbemo, vendar ob lupini pustimo vsaj 1,5 cm mesa. Foto: BoBo

Ješprenj namočimo. Skuhamo ga in odcedimo. Jajčevca vzdolžno prerežemo in polovice izdolbemo, vendar ob lupini pustimo vsaj 1,5 cm mesa.

Nasolimo in damo na cedilo s prerezano stranjo navzdol. Izdolbeno sredico narežemo in jo z nasekljano čebulo popražimo na olju. Dodamo nasekljano meso in narezano papriko. Pražimo toliko časa, da je meso lepo zapečeno.

Dodamo ješprenj, začinimo s soljo, poprom in peteršiljem. Nadevamo izdolbene polovice, jih zložimo na pekač in pokapamo z oljem. Postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo približno 20 minut.