Cmoke zabelimo s kruhovimi drobtinicami, prepraženimi na maslu. Po želji jih še posujemo s sladkorjem. Foto: Dobro jutro
Cmoke zabelimo s kruhovimi drobtinicami, prepraženimi na maslu. Po želji jih še posujemo s sladkorjem. Foto: Dobro jutro

Olupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga odcedimo in dvakrat pretlačimo. Iz pretlačenega krompirja zamesimo testo. Krompirju dodamo moko, polovica količine naj bo ostra moka, druga polovica pa mehka, nato dodamo še olje, dva rumenjaka in en beljak. Testo dvakrat premesimo, do bodo cmoki čim bolj rahli!

Več receptov na:
dobrojutro.rtvslo.si.

.
Izkoščičeno češpljo (slivo) posujemo s sladkorjem in obdamo s primerno količino testa. Z dlanmi oblikujte kroglice. Cmoki kuhamo v slanem kropu približno deset minut. Ko se dvignejo na vrh, jih še malo pokuhamo. Cmoke zabelimo s kruhovimi drobtinicami, prepraženimi na maslu. Po želji jih še posujemo s sladkorjem.