Tortico posujemo s semeni granatnega jabolka in stolčenimi pistacijami. Foto: Dobro jutro
Tortico posujemo s semeni granatnega jabolka in stolčenimi pistacijami. Foto: Dobro jutro

otrebujemo: 200 g piškotnih drobtin, sok in lupinica ene pomaranče, 6 žlic stopljenega kakavovega masla (lahko kokosovo), 2 žlički čaja matča (lahko izpustite), 3 žlice medu ali sirupa agave, ščep soli.

V mešalniku vse sestavine za tortno dno dobro premešamo, tako da dobimo vlažno grobo drobtinasto zmes. Tortni model obložimo s papirjem za peko in z rokami zmes pritisnemo ob dno. Postavimo v hladilnik.

Za žele iz granatnega jabolka potrebujemo: 4 dl soka granatnega jabolka, 1 dl vode, 1 dl soka limone, 200 g sladkorja, 50 g škrobne moke.

Stisnemo sok granatnega jabolka, najbolje kar z ožemalnikom za citruse. Sok precedimo in postavimo na štedilnik. Dodamo sok limone in sladkor ter zavremo. Ko zavre, odmaknemo z ognja in dodamo škrobno moko, pomešano z vodo. Damo nazaj na ogenj in kuhamo med stalnim mešanjem, dokler ne dobimo goste svetleče kreme. Toplo prelijemo prek tortnega dna, prekrijemo s prozorno folijo in ohladimo v hladilniku.

Za belo kremo potrebujemo: 200 g kremnega sira, 30 g sladkorja v prahu, sok 1 limone, naribana lupinica ene limone.

Do penastega zmiksamo kremni sir in sladkor v prahu. Dodamo sok in lupinico limone ter ponovno na kratko zmiksamo.

Kremo lahko damo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in nabrizgamo po površini tortice. Lahko pa kremo enostavni naložimo z žlico in naredimo valove tako da žico vlečemo po površini s hitrimi dvigi.

Posujemo s semeni granatnega jabolka in z zdrobljenimi pistacijami.