Naomi Campbel se pusti razvajati Vladislavu Doroninu. Foto:
Naomi Campbel se pusti razvajati Vladislavu Doroninu. Foto:
Josh Hartner in Rumer Willis
Osvajalec Josh je opazil čare najstarejše hčerke Brucea Willisa in Demi Moore, Rumer. Foto: EPA
Ana Ivanović in Fernando Verdasco
Ana Ivanović in Fernando Verdasco sta postala letos vroč par s teniških igrišč. Foto: EPA
Jennifer Aniston, John Mayer
Jennifer Aniston je ujel glasbenik John Mayer. Foto: EPA
Hugh Grant
Leto 2008 pa je bilo 'usodno' tudi za ženskarja Hugha Granta. Ujela ga je Catherine Fulmer. Foto: EPA
Željko Joksimović in Jovana Janković
Na letošnjem Evrosongu naj bi tudi preskočile iskrice, in sicer med voditeljema Željkom Joksimovićem in Jovano Janković. Foto: MMC RTV SLO
Lindsay Lohan in Samantha Ronson
Lindsay Lohan je našla ljubezen v objemu didžejke Samanthe Ronson.

V začetku leta 2008 je javnost razburila precej nenavadna novica o še bolj nenavadnem paru. Trendu politik – manekenka v slogu naveze Sarkozy – Bruni naj bi sledila tudi Hugo Chavez in Naomi Campbell. Vendarle pa vsemu ne gre verjeti. Naomi je našla srečo v objemu ruskega poslovneža in milijonarja Vladislava Doronina.

Ko amorjeva puščica zadene politike
Po Chavezu pa naj bi se v veliko mlajšo zagledal tudi (takrat še ruski predsednik) Vladimir Putin. Zaradi ritmične gimnastičarke Aline Kabajeve naj bi se celo ločil od žene Ljudmile. V krizi pa naj bi se znašel tudi zakon italijanskega premierja Silvija Berlusconija. Vzrok: ministrica za enakopravnost spolov in nekdanja misica in manekenka, 32-letna Mara Carfagno.

Sienna in poročeni
Leto 2008 je bilo na ljubezenskem področju gotovo zanimivo za Sienno Miller, ki so ji mediji pripisovali kar nekaj romanc. Januarja so tabloidi pisalo, da se videva s poročenim igralcem Seanom Pennom. Poleti se je Sienna še enkrat pojavila v medijih s poročenim moškim, Balthazarjem Gettyjem. Zaradi afere je naletela na kar nekaj težav tudi v poklicnem življenju. Novembra naj bi sporno zvezo končala.

Josh s cveta na cvet
Kratka, toda sladka je bila zveza mladih igralcev Josha Hartnetta in Kirsten Dunst, ki sta se skupaj pojavila na filmskem festivalu Sundance. Josh po koncu zveze ni ostal dolgo samski, saj naj bi se zagledal v najstarejšo hčer nekdanjih zakoncev Brucea Willisa in Demi Moore, Rumer.

Križi in težave Jenn, Paris in Amy
Ljubljenka ameriškega občinstva Jennifer Aniston je tudi v letu 2008 nadaljevala svojo misijo "Gospod Pravi". Mediji so ji skoraj vsak teden pripisovali novo romanco, med drugimi tudi vezo z Davidom Spadom. Za Jenn pa je vendarle posijalo sonce, ko je srečala glasbenika Johna Mayerja. Par naj bi se pozneje sicer razšel, vendar sta kmalu ugotovila, da ne moreta drug brez drugega.

Sporni zakon Amy Winehouse in Blaka Fielder Civila je poln vzponov in padcev. Konec aprila je v javnost prišla novica, da se želi Amy ločiti. Zaljubila naj bi se v Alexa Hainesa, pomočnika njene menedžerke. No, z ločitvijo ni bilo nič, Blake pa Amy vseeno ni ostal dolžan. Konec leta so se pojavile govorice, da si je našel zamenjavo. To naj bi bila svetlolasa manekenka Sophie Schandorff.

Omeniti pa velja še eno staro znanko rumenih medijev, Paris Hilton. Paris se je v začetku leta začela videvati z Benjijem Maddnom iz skupine Good Charlotte. Paris je hitela medijem razlagati, kako zelo srečna je, konec leta pa je potrdila, da sta se razšla. Vzrok? Preveč zaščitniški Benji.

Kdo je še našel ljubezen v letu 2008?
Leto 2008 je bilo srečno v ljubezni za lepo pevko Rihanno, ki je svojega novega spremljevalca Chrisa Browna kar hitro predstavila staršem in konec februarja potrdila govorice o njuni zvezi. Tudi britanska pevka Lily Allen je hitro našla zamenjavo za nekdanjega Eda Simonsoma. Novo ljubezen in nov dom je našla pri producentu Robertsonu Furzu.

33-letna igralka Drew Barrymore je podlegla trendu starejša ženska – mlajši moški. Izbrala je namreč kar 12 let mlajšega Eda Westwicka iz serije Gossip Girl. V objemu mlajšega je našla tolažbo tudi seksi pevka Kylie Minogue, ki naj bi z deset let mlajšim španskim manekenom Andresom Velencoso končno pozabila svojo veliko ljubezen Olivierja Martineza.

Med znanimi hollywoodskimi ženskarji se je v letošnjem letu ujel Hugh Grant (v razmerju naj bi bil z 21 let mlajšo nekdanjo manekenko Catherine Fulmer). Sreča se je nasmehnila tudi Nicolette Sheridan, bolj znani kot Edie iz Razočaranih gospodinj. Za 45. rojstni dan je dobila posebno darilo, Davida Spada, dobesedno, saj naj bi iskrice preskočile prav na rojstnodnevni zabavi.

Omeniti velja tudi novo ljubezen naše južne sosede, pevke Severine. Hrvaški rumeni mediji so poleti razkrili ime Severininega novega ljubimca, Slavka Šainovića. Za novi par pa naj bi poskrbel tudi letošnji Evrosong v Beogradu. Iskrica naj bi preskočila med sovoditeljema izbora za pesem Evrovizije, Željkom Joksimovićem in Jovano Janković.

Kaj pa ljubezen športnikov?
Med prvo "športno – lepo" navezo naj omenimo, sicer nekdanjega športnika Lancea Armstronga in igralko Kate Hudson. Amorjeva puščica je letos zadela še plavalskega lepotca Michaela Phelpsa, nogometaša Freddija Ljungberga (videval naj bi se s pevko Natalie Imbruglia), dobili pa smo tudi vroč teniški par Ana Ivanović - Fernando Verdasco.

Ločitev - sledi nova romanca
Po ekspresni ločitvi od producentke Tracey Edmonds je igralec Eddie Murphy hitro našel srečo v ljubezni. Srce mu je ukradla 25-letna natakarica Lara LaRue. Naslednji sveži ločenci pa so zopet začeli verjeti v ljubezen ob novih partnerjih: nekdanja zakonca Heather Mills, Paul McCartney in ena izmed zadnjih ločenk, pevka Madonna.

In še najbolj šokantno leta 2008
Naslov najbolj nenavadnega para leta si gotovo zaslužita Pamela Anderson in Michael Jackson. Novica o njunem zmenku je udarila v javnost septembra. Nekatere pa je gotovo šokirala vest o odločitvi Lindsay Lohan, da odhaja v lezbične vode. Lindsay je namreč srečna v objemu svoje Samanthe Ronson, razmišljali pa naj bi tudi o otroku.

A. M.