Serija Princ z Bel-Aira je gledalce zabavala šest let. Foto: Reuters
Serija Princ z Bel-Aira je gledalce zabavala šest let. Foto: Reuters

Mineva 30 let odkar je na televizijskih zaslonih debitirala komična serija Princ z Bel-Aira (The Fresh Prince of Bel-Air), ki govori o najstniku s Filadelfije, ki se preseli k svojemu stricu v najbolj premožno sosesko Los Angelesa, in njegovem privajanju na novo okolje. Serija je ljudi na NBC-ju zabavala šest sezon, med leti 1990 in 1996.

V znak praznovanja se bo del zasedbe ponovno sešel in posnel epizodo, ki ne bo temeljila na scenariju. Willu Smithu se bodo tako pridružili Karyn Parsons, Tatyana Ali, Daphne Maxwell Reid, Alfonso Ribeiro, Joseph Marcell in DJ Jazzy Jeff. Posebno epizodo bo produciralo Smithovo podjetje Westbrook Media, premierno pa bo predvajana na HBO-ju Max okoli zahvalnega dneva, poroča Variety.

Ista zasedba se je v preteklih letih že večkrat srečala, nazadnje pred nekaj meseci, ko je Smith nekdanje soigralce v zaključni epizodi svoje serije na družbenem omrežju Snapchat Will From Home povabil na videoklepet. Z gledalci so delili anekdote s snemanja, počastili pa so tudi spomin na že pokojnega Jamesa Averyja, ki je igral Willovega strogega strica Phila.

Epizoda brez prve tete Vivian

Zasedba sicer ne bo popolna; manjkala bosta James Avery, ki je zaradi zapletov po operaciji umrl konec leta 2013, ne bo pa tudi Janet Hubert, ki je prve tri sezone serije igrala teto Vivan. Za njeno odpustitev leta 1993 naj bi bil kriv spor s televizijsko mrežo, s soigralci iz serije pa še danes nima dobrih odnosov. Nadomestila jo je Daphne Maxwell Reid.

Smith upa tudi na tudi dramske preobrazbe serije, ki ga je sicer izstrelila med zvezde. Princ z Bel-Aira naj bi namreč dobil podobo resnične drame o najstniku s Filadelfije, ki pade v svet prestiža in obilja.