Prejela je tri nominacije za nagrade MTV: za najboljšo žensko vokalistko, najboljšega debitanta in najboljši video za pesem Rehab. Foto: Reuters
Prejela je tri nominacije za nagrade MTV: za najboljšo žensko vokalistko, najboljšega debitanta in najboljši video za pesem Rehab. Foto: Reuters
Amy Winehouse in Blake
Par se je poročil pred dvema mesecema.
Amy in Blake
Amy in Blake sta do sedaj živela po načelu: Živi hitro, umri mlad. Foto: Reuters

Le nekaj ur po razglasitvi nominirancev za MTV-nagrade, kjer je prejela tri nominacije, je angleška pevka Amy Winehouse odpovedala nastop, domnevno zaradi "prevelike izčrpanosti".

Takoj so se pojavile govorice, da naj bi v resnici vzela prevelik odmerek mamil. To so pred kratkim tudi uradno potrdili. Amy je namreč v kratkem času (domnevno v treh dneh) zaužila ecstasy, kokain, ketamin, vodko in še viski.

Njeni prijatelji so za britanski Daily Mail povedali, da je bila Amy že od nekdaj nagnjena k pretiravanju. "Amy je vedno pretiravala v vsem, kar je počela. To počne tudi sedaj, pri drogah".

Trmasta Amy noče tuje pomoči
Pevko so odpeljali v bolnišnico, od koder so jo kmalu odpustili, informacije o tem, da se je mlada Britanka obrnila po pomoč na kliniko za odvajanje Priory, pa so neresnične. Viri blizu pevke so dejali, da je Amy preveč trmasta in da noče oditi na zdravljenje.

Vsi njeni koncerti na Norveškem in Danskem so ta teden odpovedani, res pa je, da se ni zgodilo prvič, da je pevka odpovedala koncerte.

Težave ima tudi s pijačo
Glas 23-letne pevke največkrat primerjajo z glasom Janis Joplin, njen življenjski slog pa naj bi bil najbolj podoben slogu kontroverznega Peta Dohertyja. Pevka, ki se je pred dvema mesecema poročila, je priznala, da ima težave s pijačo, in ko se napije, celo mož občuti njene pesti. Kljub temu pa ji mož stoji ob strani in verjame, da bo rešila vse svoje težave.

Nasprotnega mnenja pa je Amyjina družina. Za trenutno krizo, ki jo preživlja Amy, obsoja njenega moža Blaka, ki po njihovem mnenju ni storil ničesar, da bi preprečil Amyjino popivanje, drogiranje in zabavanje pozno v noč. Še več, celo sodeloval je pri tem in ni posredoval, ko je Amy nočni spanec raje zamenjala za zabavo, alkohol in droge.

Kljub temu pa so mu hvaležni za hitro posredovanje ob tem, ko se je Amy zgrudila.

Amy prepričana, da bo umrla mlada
Njena mama je izdala, da jo je hčerka te dni poklicala in se ji izpovedala. Mama Janis je vsa zgrožena dejala, da hči že nekaj časa razmišlja o samomoru, to misel pa naj bi potrdila z besedami: "Vedno sem bila prepričana, da bom umrla mlada".