Dres ognjenih je legendarnemu Eastwoodu prinesel njegov dober hrvaški prijatelj. Foto: Reuters
Dres ognjenih je legendarnemu Eastwoodu prinesel njegov dober hrvaški prijatelj. Foto: Reuters
đoković
Novak Đoković je s svojo podporo hrvaški reprezentanci doma dvignil kar nekaj prahu. Foto: Reuters


"Želel bi, da Hrvaška osvoji svetovno prvenstvo v Rusiji," je dejal eden najboljših teniških igralcev na svetu Novak Đoković. "Bravo mojstri! Vsa čast! Samo naprej," je Nole zapisal pod fotografijo, ki jo je na Instagramu po zmagi z Rusijo objavil hrvaški reprezentant Ivan Rakitić. Hrvaški nogometaš se mu je zahvalil za podporo, v svoji domovini pa je srbski tenisač zaradi geste prejel kar nekaj kritik.

"Šport govori univerzalni jezik, briše meje med ljudmi, odpravlja razlike v veri, rasi in nacionalnosti - to je tisto, kar ljudi pri športu privlači," je svoj pogled na situacijo pojasnil Đoković.

Podporo domači izbrani vrsti je izrazil tudi nekdanji hrvaški teniški as Goran Ivanišević, ki se v teh dneh mudi v Wimbledonu. V pogovoru za BBC je Angležem sporočil: "Zagotovo se vračate domov, ampak ne s pokalom."

Ameriška filmska ikona v kockastem dresu
Hrvaški dres bo med današnjo polfinalno tekmo oblekel tudi legendarni ameriški filmski igralec in režiser Clint Eastwood. Po poročanju hrvaškega Večernjega lista je 88-letni Eastwood svojega dobrega prijatelja, znanega hollywoodskega kuharja Tonyja Keruma, prosil, naj mu pred polfinalno tekmo priskrbi kockasti dres.

"Eden izmed članov Clintove filmske ekipe je Argentinec, ki na snemanjih med svetovnim prvenstvom nenehno nosi argentinski dres. Ko sem se odpravljal v Rusijo na ogled četrtfinalne tekme, me je Clint zato prosil, naj mu prinesem hrvaški dres," je dejal Kerum, ki je bil rojen na Hrvaškem, zadnjih 30 let pa vodi podjetje, ki na snemanjih nekaterih največjih hollywoodskih studiev skrbi za kulinarične storitve.

Za Hrvate tudi Wahlberg
Hrvate je navdušila objava hollywoodskega igralca Marka Wahlberga, ki je na družbenem omrežju Instagram objavil posnetek, na katerem z družino spremlja streljanje četrtfinalnih enajstmetrovk in Rakitićev gol za zmago proslavi z glasnim vzklikom. Hrvaški mediji sicer niso posvečali pretirane pozornosti Wahlbergovemu zadnjemu stavku na posnetku, s katerim Hrvate opozori: "Pazite se, zdaj boste srečali Harryja Kana."

Za hrvaško izbrano vrsto je na četrtfinalni tekmi stiskala pesti tudi Chelsea Clinton, hči nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in Hillary Clinton, ki je svojo podporo izrazila tudi na družbenem omrežju Twitter. Kot poroča Večernji list, pa naj bi za Hrvate navijal tudi svetovno znan pisatelj, avtor številnih uspešnic, Dan Brown.

V O2 areni najprej nogomet, šele nato koncert
Angleži, ki se bodo na nocojšnji tekmi pomerili s Hrvati, se seveda lahko pohvalijo z daljšim seznamom zvezdniških navijačev. Poleg domačih znanih obrazov, na čelu z Davidom Beckhamom, britansko kraljevo družino, glasbenimi legendami The Rolling Stones in Robbiejem Williamsom, so na družbenih omrežjih angleški reprezentanci naklonjenost izkazali tudi zvezdniki iz drugih držav.

Za enega bolj zvestih navijačev Otočanov se je izkazal glasbeni zvezdnik Justin Timberlake, ki bo prav danes nastopil v londonski O2 Areni. Ker ve, da je to za Angleže resnično pomembna tekma, je vsem obiskovalcem koncerta prek družbenega omrežja Instagram sporočil, da bodo vrata arene odprta že pred koncertom, sam pa bo na oder stopil šele, ko bo tekma končana. "Tekmo bomo predvajali na velikih ekranih. Pridite in gledali bomo skupaj. Jaz želim gledati, vi želite gledati, vsi želimo gledati," je dejal Timberlake. "In veste kaj prihaja domov," je vabilo na tekmo zaključil ameriški glasbenik.