Kljub visoki starosti njeni karieri ni videti konca. Foto: Reuters
Kljub visoki starosti njeni karieri ni videti konca. Foto: Reuters

Igralka, aktivistka za pravice živali, radijska voditeljica in televizijska osebnost je bila rojena 17. januarja 1922. Najbolj znana je po svoji vlogi kot Sue Ann Nivens v The Mary Tyler Moore Show, ki ji je prinesla tudi emmyja, in Rose Nylund v seriji Zlata dekleta (The Golden Girls).

Mnogi vedo, kdo je Betty White, toda veliko ljudi ne ve, da so jo na začetku kariere na avdicijah zavračali, saj naj ne bi bila fotogenična. Betty je celo starejša od kruha v kosih in Mikija Miške (oboje je bilo ustvarjeno leta 1928).

Ponaša se z Guinnessovim rekordom za najdaljšo kariero v zabavni industriji, v 65 letih pa je dobila 18 nominacij za emmy (podeljujejo se za uspehe v televizijski industriji), šest jih je v tudi dobila.

Betty White je bila na televiziji praktično rojena, saj se je na malih zaslonih prvič pojavila leta 1939, ko je bila stara 17 let. Od takrat je postala izredno cenjena in znana osebnost, njena kariera pa se še vedno vzpenja. "Upokojitev v mojem besedišču ne obstaja," je dejala. Leta 2012 se je celo pridružila Twitterju, kjer ima več kot milijon sledilcev.