Jay-Z in Beyonce Knowles sta v soboto dobila prvega otroka. Foto: EPA
Jay-Z in Beyonce Knowles sta v soboto dobila prvega otroka. Foto: EPA

V bolnišnici Lenox Hill na Manhattnu, kjer je v soboto na svet prijokala mala Blue Ivy Carter, so namreč dobili dve pritožbi (eno anonimno, eno pa je podpisani avtor poslal na podlagi informacij, ki so se pojavile v medijih), češ da je zdravstveno osebje na neonatalnem oddelku porodnišnice zanemarjalo druge porodnice in njihove novorojene potomce in se posvečalo samo zvezdniškemu paru, poleg tega pa naj bi varnostniki, ki sta jih glasbenika pripeljala s seboj, mladim mamicam onemogočali dostop do sob, kjer so bili njihovi otroci.

Tiskovni predstavnik zdravstvenega inšpektorata, Jeffrey Gordon, je v sredo zvečer v izjavi za javnost dejal, da so pritožbe preverili in jih zavrnili, saj ne temeljijo na dejstvih. Več ni želel povedati.

Najela sta le suito, ne celega nadstropja
Svojo preiskavo je uvedlo tudi vodstvo bolnišnice, ki se je pod plazom kritik znašlo že pred porodom, ko so se v medijih pojavile govorice, da je zvezdniški par za "najem" celotnega nadstropja bolnišnice plačal milijon dolarjev. Tako tiskovna predstavnika para kot predstavniki bolnišnice so govorice zanikali. V zdravstveni ustanovi so ob tem še zatrdili, da sta Beyonce in Jay-Z (njegovo pravo ime je sicer Shawn Carter) najela le razkošno suito.

Na vsakem koraku varnostniki
A (medijska) pričevanja drugih nosečnic in porodnic, ki so bile takrat v bolnišnici, kažejo drugačno sliko. Associated Press je tako našel mlado mamico Rozz Nash-Coulon, ki je 28. decembra v omenjeni porodnišnici rodila dvojčka. Nash-Coulonova pravi, da so bolnišnico, še posebno pa neonatalni oddelek, od petka "oblegali" osebni stražarji , ki so jih precej otežili dostop do njenih dveh otrok. "Ko sta prišla v bolnišnico, je bilo varovanje kar naenkrat na vrhuncu. Videti je bilo, ko da bi v bolnišnico prišel predsednik. Pregledovali so varnostne kamere, zagrnili so vsa notranja okna, ki so gledala s hodnikov proti oddelku," je v ponedeljek pojasnjevala mlada mamica.

Bolnišnica: Nekaj pritožb je res bilo, a hudih težav ne
Tiskovna predstavnica bolnišnice Barbara Osborn, ki je potrdila, da vodstvo preiskuje morebitno napačno ravnanje pretekli konec tedna, je razkrila še, da je bolnišnica na pogovor povabila vse starše, ki so bili med petkom in ponedeljkom na porodnem oddelku. "Govorili smo s sedmimi od desetih in od teh ni nihče imel težav, nikomur niso preprečili, da bi videl svojega otroka," je zatrdila in dodala, da so se starši res pritoževali zaradi povečanega varovanja, a težav zaradi tega niso imeli.

Blue Ivy najmlajša na Bilboardovi lestvici
Mala Blue Ivy je sicer le nekaj dni po rojstvu postala prava zvezda (kar glede na to, kdo so njeni starši, niti ni tako nenavadno), ko je njej oče pesmi z naslovom Glory, ki jo je objavil v ponedeljek (skupaj s potrditvijo, da je postal oče), dodal še posnetek njenega joka. Pesem, ki je v hipu postala uspešnica, se je že zavihtela na Bilboardovo lestvico Top 100, z njo pa se je na seznam prebila tudi Blue Ivy (ki je navedena kot ena izmed avtorjev), pa čeprav bo prihodnji teden, ko bo Glory uvrščena na 74. mesto lestvice, stara šele dober teden.