Bode in Morgan še vedno ne moreta povsem preboleti izgube male Emeline. Foto: EPA
Bode in Morgan še vedno ne moreta povsem preboleti izgube male Emeline. Foto: EPA
Miller z Emeline, ki je po nesreči utonila junija v sosedovem bazenu. Foto: Instagram

Novorojenčku, petemu otroku nekdanjega ameriškega smučarskega zvezdnika, sta starša dala ime Easton Vaughn Rek Miller – Easton je ime kraja v New Hampshiru, blizu katerega je 41-letni Miller odraščal.

Miller je o novem sinčku in bolečini ob izgubi leto in pol stare hčerkice spregovoril, kot že običajno, z NBC-jevo novinarko Savannah Guthrie. "Če obstaja ena stvar, ki lahko vsaj malce pomaga zaceliti rane in zapolniti tisto praznino v tvojem srcu, je to dojenček – in Easton je zelo poseben," je povedal Miller. "Razen pomanjkanja spanca je to lep proces."

Nekdanji smučar je razkril, da sta z ženo Morgan potrebovala kar precej časa, da sta našla pravo ime za najnovejšega člana družine Miller – kar tri tedne so ga preostali bratje in sestra klicali kar "mali bratec".

"Če bi Morgan rodila v porodnišnici, to ne bi bilo mogoče, saj te prisilijo, da napišeš ime, če pa rodiš doma, to ni težava, nihče ne zahteva imena," se je namuznil Miller.

Prisotnost Emeline se še čuti
Dotaknil se je tudi smrti male Emeline, ki je junija utonila v sosedovem bazenu v Kaliforniji. Miller je dejal, da "dnevi minevajo počasi", "meseci pa letijo". "Malo po malo vidiva luč na koncu predora, pot naprej. Vztrajati moraš, gristi naprej in skušati ostati pozitiven, a ni lahko. Mislim, da nikdar ne postane kaj dosti lažje," je dejal.

Miller tudi pravi, da je v družinskem domu še vedno čutiti prisotnost Emeline in da njegova starejša sinova, petletni Samuel in triletni Nash, redno govorita o njej.

Letošnje poletje se je število smrti malčkov v ZDA zaradi utopitve znižalo in Guthriejeva je namignila, da bi to lahko imelo opraviti tudi s tragično zgodbo zakoncev Miller, ki sta po smrti Emeline vložila veliko energije in časa za ozaveščanje o tej problematiki.

"Hotela sva prispevati k spremembam. Moj poziv k akciji je bil vedno namenjen temu, da se starši o tej temi pogovorijo s svojimi pediatri. Mislim, da je tu ta vrzel – nikdar nisem od kakega pediatra slišal opozoril pred utopitvijo, pa sem šel s svojimi otroki na toliko obiskov pri pediatrih, da je že smešno."

"Nihče noče biti malomaren. In mislim, da midva nisva bila. Gre bolj za usmerjanje nekaj energije na področja, kjer lahko kaj spremenimo – in ta odnos med staršem in pediatrom je res močen," še meni Miller.

View this post on Instagram

When we walked out of the hospital without our Emmy, despair and uncertainty surrounded us. The parting words from the medical staff, in those early hours after we lost our baby Emmy, was to check on the baby in my tummy. So, 5 days after losing her, I reluctantly had the ultrasound tech come check on the baby growing in my belly. To step into my future without my daughter felt like a dagger to my heart. How can life change so quickly? During the last ultrasound, my baby Emmy lay in my arms wondering what she was looking at on the screen. And, now, she was gone. This time, I asked the tech to be quick. She asked if I wanted a 3D image to which I replied, “no.” She swiftly maneuvered the wand around my stomach, checking on all parts. As she viewed the baby’s profile, she told me, “I know you don’t want a 3D image but this is a perfect angle and I feel like I need to do one. I will be quick.” As the screen switched over to 3D imaging, I saw my sweet baby’s face. He looked so much like my other babies: just like Bode with that sweet nose and those full lips. But as quickly as I saw this new baby, my eyes moved to the angel lying to the right of his face, holding him, arms around his neck. Almost as if to say, “It’s okay. I’m here. It’s going to be okay. I love you.” I hold onto this picture as a clear sign that my son knows his sister. That my baby girl Emmy is still with us. And now that our sweet baby boy is here earth side, he now holds her.

A post shared by Morgan Miller (@morganebeck) on Nov 4, 2018 at 9:42am PST