Camilla si je končno pridobila naklonjenost in spoštovanje Britancev. Foto: EPA
Camilla si je končno pridobila naklonjenost in spoštovanje Britancev. Foto: EPA
Princesa Diana
Diana je tragično umrla v prometni nesreči v Parizu. Z njo je bil tudi dedič trgovske verige Harrods Dodi Al Fayed. Foto: EPA

31. avgusta bo minilo deset let od tragične smrti britanske princese v nesreči v pariškem predoru Pont de l'Alma. Ob tej priložnosti bosta njena sinova v Buckinghamski palači priredila slovesnost, na katero sta povabila tudi svojo mačeho Camillo.

Gre za priložnost, da se spomnimo Diane, njenega življenja in dela. Moja prisotnost na slovesnosti bi le preusmerila pozornost."

Druga žena britanskega prestolonaslednika Charlesa je pojasnila, da se je o tem pogovorila tako z možem in njegovima sinovoma kot tudi z Dianinimi sorodniki. Po temeljitem premisleku se je odločila, da se bo 31. avgusta spet umaknila v senco "kraljice ljudskih src".

Mož jo pri odločitvi podpira
"Pri odločitvi me mož in princa podpirajo, za kar sem jim globoko hvaležna," je še povedala Camilla. Po pisanju BBC-jevega novinarja Nicholasa Witchella, ki je specializiran za kraljevo družino, so si v Buckinghamski palači ob tej odločitvi vojvodinje Cornwallske globoko oddahnili, saj bi njena prisotnost na slovesnosti privedla do rahlo neprijetne situacije.

Na slovesnosti bo več kot 500 gostov
Sicer pa sta William in Harry na prireditev povabila več kot 500 gostov, med njimi je kar 30 slavnih ljudi in kronanih glav. Manjkal ne bo niti Dianin dober prijatelj sir Elton John, svojo udeležbo pa je že potrdil tudi ministrski predsednik Gordon Brown. V spomin svoji mami bosta zbrane nagovorila oba princa, besedo pa bosta dala tudi svoji teti, Dianini sestri, lady Sarah McCorquodale.