Emmin 'selfie' pred velikim dnem. Foto: Twitter
Emmin 'selfie' pred velikim dnem. Foto: Twitter
Emma Watson
Zadnja leta je menjavala knjige in kamero. Foto: EPA

24-letna igralka in manekenka je v nedeljo tvitnila svojo fotografijo, na kateri nosi značilno uniformo ameriških diplomantov - haljo in visok klobuk. Tako oblečena se je pridružila okoli 2.000 drugim študentom te prestižne univerze iz Rhode Islanda, ki spada v ugledno skupino najboljših ameriških univerz, imenovano Bršljanova liga (Ivy League).

Emma se je na univerzo Brown vpisala leta 2009. Takrat je dejala, da upa, da ji bo širok razpon predmetnika na ameriških univerzah omogočil, da bo nadoknadila vse zamujeno in pridobila znanje, ki ga prej ni mogla zaradi snemanja franšize o mladem čarovniku. Watsonova je bila v šolskih klopeh izjemno uspešna, saj se lahko pohvali z veliko "A"-ji, kar je najvišja ocena v tamkajšnjem šolskem sistemu.

"Prvi dan so vsi strmeli vame"
Pred kratkim je mlada britanska zvezdnica dejala, da je presrečna, da se je umaknila v ZDA, kjer je vsaj nekoliko oddaljena od medijske prepoznavnosti in obleganja fotografov. "Nekaj časa je bilo prav neverjetno, koliko zasebnosti so mi dovolili ameriški mediji," je dejala. A med študijem je zaradi slave doživela tudi nekaj neprijetnih trenutkov: "Ko sem prvič prišla v skupno jedilnico, so vsi utihnili in le strmeli vame. Rekla sem si: 'Emma, vse je v redu, šlo bo. Le globoko vzdihni in zberi ves svoj pogum.'"

Marca leta 2011 jo je filmski svet ponovno "zagrabil", zato je knjige za nekaj časa postavila v kot, a se že čez nekaj mesecev vrnila k njim. Znova se je preselila v domovino, v Oxford, kjer je kot študentka na izmenjavi nabirala nova znanja o angleški književnosti na kolidžu Worcester. Vmes je posnela kar nekaj filmov - oba dela filma Harry Potter in svetinje smrti, The Perks of Being a Wallflower, Konec je tu in Noe.

S temi projekti si je dodatno poglobila tudi svoj žep in je trenutno "vredna" že več kot 37 milijonov evrov. Le v zadnjem letu je zaslužila okoli pet milijonov evrov, filmski poznavalci v Hollywoodu pa ji napovedujejo še izjemno kariero.