Poročila sta se 9. aprila 2005. Foto: EPA
Poročila sta se 9. aprila 2005. Foto: EPA
Princ pravi, da se dobro razumeta. Foto: EPA

Na vprašanje o tem, ali je bila poroka in vse obveznosti, ki so prišle z njo, za Camillo zahtevna, je odgovoril: "Lahko si predstavljate, da je to resničen, resničen izziv." A je dodal, da se je njegova življenjska sopotnica "briljantno spoprijela s temi stvarmi".

V pogovoru za ameriško televizijsko mrežo CNN se je 66-letni Charles strinjal tudi z mnenjem, da se Camillin "šarm in humor" ne preneseta vedno na televizijski zaslon. "Včasih je kriva kamera, ampak seveda si bolj sproščen v nekoliko bolj zasebnem okolju ali ko se z ljudmi srečuješ, ne da bi te ves čas obdajale kamere." Sicer pa je britanski prestolonaslednik dejal, da je vedno dobro imeti nekoga na svoji strani: "Je izjemna podpornica in vidi smešno stran življenja, hvala Bogu. Veliko se smejiva."

Danes jo podpira več Britancev
Različni viri navajajo, da sta se Charles in Camilla Shand spoznala leta 1971 ob igri pola. Camilla je v trenutku osvojila prinčevo srce in tako se je začelo njuno ljubezensko razmerje. Razšla sta se, ko se je Charles pridružil mornarici leta 1973. Camilla se je še istega leta 1973 z Andrewom Parkerjem Bowlesom, kljub temu pa sta s princem ostala dobra prijatelja.

Charles se je nato leta 1981 poročil z oboževano Diano Spencer, a njun zakon ni bil dolgo srečen. Leta 1996 sta se princ in lady Di uradno ločila, z vojvodinjo Cornwallsko pa se je poročil 9. aprila 2005.