Kljub kritikam je veliko ljudi pozdravilo Evansova prizadevanja za vzpostavitev spletne platforme. Foto: Reuters

Ameriški igralec Chris Evans, ki je širši javnosti najbolj poznan po vlogi superjunaka Stotnik Amerika, je na Twitterju potrdil navedbe televizijske mreže CNN, ki je poročala, da igralec ustvarja spletno stran A Starting Point. Gre za projekt, s katerim želi igralec ponuditi platformo, ki bi državljankam in državljanom olajšala razumevanje in interpretacijo političnih novic.

"Očitno je maček skočil iz žaklja," je Evans ob razkritju novice zapisal na družabnem omrežju in se ob tem zahvalil vsem tistim, ki so pri projektu že sodelovali. Zvezdnik je objavil tudi videoposnetek, v katerem je nagovoril člane ameriškega kongresa. Projekt je označil za "platformo, namenjeno preprostim, prebavljivim informacijam, ki jih bodo podajali ljudje, ki se najbolje spoznajo na posamezne teme." Razložil je, da bi rad skozi uravnoteženo obravnavo problemov ljudem omogočil, da si ustvarijo lastno sliko in na podlagi tega sprejemajo odločitve o pomembnih temah.

"Za vsako vprašanje bomo skušali dobiti odgovor z republikanske in demokratične strani," je povedal Evans v napovednem videoposnetku. "Nekdo, ki o določenem problemu ne bo vedel veliko, bo lahko pri nas slišal obe strani," je pojasnil.

Mešani odzivi na zvezdnikov projekt
Odzivi na Evansovo napoved so bili različni. Na družabnih omrežjih se je pojavilo veliko komentarjev o tem, da je takšna platforma neuporabna, saj tako demokrati kot republikanci politične teme uporabljajo predvsem za zavajanje državljank in državljanov. Igralec je kljub temu dobil tudi veliko podpore in pohval za svoja prizadevanja.

37-letni zvezdnik je pojasnil, da A Starting Point ne bo namenjen izražanju njegovih lastnih političnih stališč, temveč da bo vsak problem predstavljen kar se da objektivno. "Ne gre za moja politična stališča. Gre za vaša mnenja. To je priložnost, da spregovorite o problemih, ki se vam zdijo pomembni," je povedal Evans, ki pravi, da bi s projektom rad poskrbel predvsem za višjo politično izobraženost ljudi.