Na rdeči preprogi se je poleg Holly Taylor fotografirala tudi z zvezdniki, kot sta denimo Judy Greer in Jim Carrey. Foto: AP
Na rdeči preprogi se je poleg Holly Taylor fotografirala tudi z zvezdniki, kot sta denimo Judy Greer in Jim Carrey. Foto: AP

Dejala je, da si je želela zadevo rešiti diskretno, a ji to žal ni uspelo. "Manekenke živijo od tega, da ljudje uporabljajo njihove fotografije. Nihče ne bi pričakoval, da bi ljudje v drugih poklicih svoje delo opravili brezplačno," je njen odvetnik razložil za Entertainment Online.

"Tožba je bila zanjo zadnja rešitev, a podjetje je njeno fotografijo uporabilo brez pogodbe, dovoljenja in brez plačila, vse zgolj za njihovo lastno korist," je še dejal.

Njeno podobo je podjetje namreč uporabilo za izdelavo oglasa iz kartona, ki ga je navdihnila ravno njena pojava in prepoznavnost na Zlatih globusih.

Glede na sodne dokumente manekenka trdi, da nikoli ni dala dovoljenja za tovrstno uporabo njene fotografije, poleg tega pa naj ne bi podpisala nikakršnih dokumentov - čeprav podjetje trdi ravno nasprotno.

Cuthbertova ob tem pravi še, da jo je podjetje Fiji Water celo sililo v podpis "lažnega dokumenta", s katerim bi jim dala pravice za uporabo fotografije.

Podjetje je o tožbi že javno spregovorilo in razložilo, da je tožba brez kakršne koli podlage. "Po podelitvi nagrad smo se s Cuthbertovo pogodili in dosegli dogovor, ki pa ga je ignorirala. Verjamemo, da bomo na sodišču zmagali. Skozi celotno zgodovino imamo dober ugled glede sodelovanja s talenti."