Kylie Jenner in Anastasia (Stassie) Karanikolaou kot dekli. Neokusno? Najmanj, pravijo mnogi uporabniki družbenih omrežij. Foto: Instagram
Kylie Jenner in Anastasia (Stassie) Karanikolaou kot dekli. Neokusno? Najmanj, pravijo mnogi uporabniki družbenih omrežij. Foto: Instagram

Zvezdnica resničnostnih šovov, manekenka in poslovna ženska Kylie Jenner je vajena življenja pod žarometi, a občasno se v središču pozornosti znajde tudi zaradi kakšne ne ravno laskave poteze. Tokrat se je precej osmešila, ko je na Instagramu objavila video, v katerem razkriva, da je za prijateljičin rojstni dan pripravila prav posebno zabavo: v znamenju serije Deklina zgodba.

21-letna članica klana Kardashian je v soboto organizirala zabavo za svojo novo najboljšo prijateljico Stassie Karanikolaou, ki je dopolnila 22 let. In ker sta menda obe veliki oboževalki serije Deklina zgodba (Kylie v videu med drugim razkrije, da je to njena "najljubša serija vseh časov"), je bila tudi zabava obarvana s to tematiko.

"Dobrodošli v Gileadu!"

Kot je razvidno iz videa, ki ga je kozmetična magnatka objavila na svojem Instagramu, je goste najprej pozdravila z "Dobrodošli v Gileadu!", nato pa jih pospremila na osrednje prizorišče zabave, ki so ga krasili simboli izmišljene opresivne države, ženske so bile oblečene v rdeče obleke "dekel", pijačo in hrano pa jim je streglo osebje, oblečeno v opravo "Mart". Prizorišče je bilo sicer okrašeno v znamenju rdeče in bele barve, gostje so prešerno paradirale okrog, oblečene v rdeče-belo uniformo dekel, gosti pa v resni, skoraj vojaški obleki Poveljnikov.

V videih, ki so jih na svojih profilih objavile nekatere Kyliejine prijateljice, je poleg tega videti, da si gostje izmenjujejo pozdrave, kot so: "Naj Gospod odpre" in "Pod njegovim očesom", obenem pa se ženske predstavljajo s predpono Od, kot so spolne sužnje poimenovane v seriji (in predtem knjigi izpod peresa Margaret Atwood).

Ariel je postala OdAriel

A, kot piše TMZ, očitno niso vsi gostje razumeli, od kod so ženske v seriji dobile vzdevke oz. imena z omenjeno predpono kot je znano, v seriji dekla dobi ime po svojem lastniku, poveljniku, ki mu služi kot sredstvo za razmnoževanje. V videu, ki ga je objavila Stassie, pa se ena od gostij, ki ji je očitno ime Ariel, poimenuje OdAriel, kar nakazuje, še piše ameriški tabloid, da očitno niso ravno seznanjene z bistvom serije (ali pa so ga morda zgrešile).

Medtem ko Kyliejine druge poteze načeloma pozitivno odmevajo po družbenih omrežjih, je ta, razumljivo, požela precej kritik med drugim ji očitajo neobčutljivost za problematiko pravic žensk in njihove degradacije (kar je v ZDA zaradi omejevanja pravice do splava trenutno sploh vroča tema).

Se sploh zaveda, o čem govori serija?

Številni se sprašujejo, ali sploh ve, da serija uprizarja spolno zasužnjevanje žensk z namenom reprodukcije, da dekle njihovi Poveljniki sistematično posiljujejo, da se tretirajo kot lastnina, ki ji niso dovoljene nikakršne svoboščine, niti branje ali pisanje ... A glede na to, da s tokratne zabave na družbenih omrežjih ne mrgoli fotografij, je najbrž mlada zvezdnica že ugotovila, kakšen spodrsljaj ji je uspel.