Deppove težave so se začele s čezmernim uživanjem različnih opojnih substanc. Foto: AP
Deppove težave so se začele s čezmernim uživanjem različnih opojnih substanc. Foto: AP

Na Londonskem sodišču trenutno poteka sodna obravnava tožbe igralca Johnnyja Deppa, ki od tabloida The Sun zahteva odškodnino zaradi razžalitve. Na straneh tabloida so namreč igralca leta 2018 označili za pretepača žensk v povezavi z dolgoletnim sporom med Deppom in njegovo nekdanjo ženo Amber Heard.

V pričanju je igralec priznal, da je bil v obdobju, o katerem so govorili do njega neprijazni članki, v zelo slabem stanju. "Verjetno sem bil na najnižji točki svojega življenja," je priznal in dodal: "Spomnim se, da sem bil takrat v hudih bolečinah in sem večkrat izbruhnil ... lahko bi se reklo, da se mi je večkrat popolnoma obrnilo". Depp se je v opisanem obdobju boril z odvisnostjo od opioida Roxicodona.

"Ne morem reči, da se spomnim prav vsakega trenutka in vsakega dejanja," je priznal ob nadaljnjem vrtanju odvetnikov obrambe, a je vztrajal: "Tudi ob najhujših trenutkih izgube spomina se spomnim določenih podrobnosti in prepričan sem, da Amber nisem nikoli udaril." Depp je v nadaljevanju zaslišanja še večkrat poudaril, da ne more z gotovostjo trditi, da ni kdaj besedno obračunaval s takratno ženo ali imel nasilnih izpadov, v katerih je uničeval predmete. Prepričan pa je, da ne bi nikoli udaril drugega človeka, sploh ne svoje takratne žene.

Na sojenju je pričala tudi domnevna žrtev igralčevega nasilnega ravnanja, njegova nekdanja žena Amber. Foto: Reuters
Na sojenju je pričala tudi domnevna žrtev igralčevega nasilnega ravnanja, njegova nekdanja žena Amber. Foto: Reuters

Neskončni sodni boji

Spomnimo, igralka Amber je maja 2016 vložila ločitvene papirje, potem ko je moža obtožila fizičnega nasilja, Depp je nato proti Amber vložil tožbo in trdil, da si je Amber celotno zgodbo glede nasilja izmislila, ker si je želela pozornosti medijev. Dodal je še, da je bilo v igri tudi varanje, in sicer naj bi ga že mesec dni po poroki prevarala z Elonom Muskom, po poročanju nekaterih medijev naj bi šlo celo za trojček Muska, Heardove in manekenke Care Delavingne.

Pozneje sta se nekdanja zakonca pogodila zunaj sodišča, sedem milijonov, ki ji jih je moral odšteti Depp, je Heardova podarila v dobrodelne namene. Podpisala sta tudi dogovor o tem, da o svojem zakonu ne bosta več javno govorila, a si je 34-letnica dve leti pozneje premislila in nadaljevala bitko.