Foto: EPA
Foto: EPA

Kot smo poročali, so Tamari Ecclestone v graščino na zahodu Londona vlomili decembra lani. Pri tem so se vlomilci uspešno izognili tako varnostni službi, ki 24 ur na dan nadzira sosesko, zaradi množice razkošnih hiš imenovano "vrsta milijarderjev", kot zasebnim varnostnikom 35-letnice.

Tamara, mlajša hči Bernieja Ecclestona, namreč živi v ulici Kensington Palace Gardens, ki leži v neposredni bližini Kensingtonske palače, v kateri prebiva več pripadnikov britanske kraljeve družine, med drugim princ William z družino. V bližini sta tudi domovanji francoskega in ruskega veleposlanika.

Ecclestonova, ki nima posebnih darov ali svoje kariere, je bila v času vloma na predbožičnih počitnicah z možem Jayem Rutlandom in hčerko.

Štirje prijeti, dva izpuščena
Roparji so domnevno ukradli ves njen nakit, ki ga je imela spravljenega v spalnici, med drugim več prstanov in uhanov, pa tudi 80.000 evrov vredno Cartierjevo zapestnico, ki jo je prejela kot poročno darilo.

Britanska policija je prijela 47-letno čistilko Mario Mester in njenega 29-letnega sina Emila Savastruja, sicer natakarja. Datum naslednje obravnave je 28. februar. Poleg njiju so v povezavi z ropom prijeli tudi 21- in 31-letnika, vendar so ju nazadnje izpustili.