Leta 1966 so globoko verne skupine v ZDA zažgale posnetke Beatlov, ker je John Lennon izjavil, da so bolj priljubljeni kot Jezus. Foto: EPA
Leta 1966 so globoko verne skupine v ZDA zažgale posnetke Beatlov, ker je John Lennon izjavil, da so bolj priljubljeni kot Jezus. Foto: EPA
David Furnish in Elton John
Njuna ljubezen se zdi zelo trdna. Foto: EPA

Elton John je dejal, da je bil Jezus Kristus "izjemno inteligenten gej". Po njegovem mnenju je bil tudi usmiljen, rad je odpuščal ter razumel težave ljudi.

Britanski zvezdnik se je za ameriško revijo Parade razgovoril o svojem pogledu na krščansko vero in Odrešenika. "Na križu je odpustil ljudem, ki so ga križali. Jezus si je želel, da bi bili ljubeči in da bi znali odpuščati. Ne razumem, kako so nekateri ljudje lahko tako kruti. Predstavljajte si na primer lezbijko na Bližnjem vzhodu, ki tako rekoč nima možnosti za preživetje."

"Elton le išče pozornost"
Oglasil se je tudi predstavnik Anglikanske cerkve, ki je dejal, da Eltonova misel, da je Jezus želel, da bi znali ljubiti, združuje vse kristjane, njegova izjava o homoseksualnosti pa je seveda razburila konservativne katoliške skupine v ZDA. Stephen Green, direktor združenja Christian Voice, je Eltonovo misel ovrgel kot "nesmiselno". "V Bibliji piše, da je bil Jezus brez greha, kar izključuje homoseksualnost. To je bil obupan klic po pozornosti."

Predstavnik Christian Instituta Mike Judge pa je na Eltonovo izjavo odgovoril: "Če bi to izjavila kakšna ugledna politična osebnost, bi imel o tem mnenje. Ampak to je bil Elton John in mislim, da njega nihče ne jemlje resno."

Z Davidom srečen že več kot 16 let
V pogovoru je Britanec še dejal, da mu je bil vzpon k slavi sprva všeč, zdaj pa že dolgo več ne želi biti zvezdnik, "saj slava privablja različne norce". "Princesa Diana, Gianni Versace, John Lennon, Michael Jackson - vsi so mrtvi. Dva izmed njiju so ustrelili pred hišo. To se ne bi zgodilo, če ne bi bili resnično slavni." 62-letnik je dodal, da nikoli ni imel telesnega stražarja, po Versacejevi smrti pa si ga je omislil.

Pogosto kontroverzen Britanec je spregovoril tudi o dolgoletni zvezi z Davidom Furnishem. "Že 16 let vsako soboto drug drugemu pošljeva razglednico, s katero si poveva, kako močno se ljubiva. In ni pomembno, na katerem koncu sveta se nahajava." Dodal je, da nikoli nista bila ljubosumna.