Eltonu so morali z odra pomagali pomočniki. Foto: Reuters
Eltonu so morali z odra pomagali pomočniki. Foto: Reuters

72-letni britanski glasbenik, ki se trenutno mudi na novozelandski postaji svoje turneje z naslovom Farewell Yellow Brick Road, je že ob začetku nastopa razkril, da se ne počuti najbolje, saj je zbolel za atipično pljučnico, sredi nastopa pa nenadoma obnemel.

"Ostal sem povsem brez glasu. Ne morem peti. Moram oditi. Se opravičujem," je skoraj v joku dejal pevec in ob pomoči asistentov – ob bučnem aplavzu obiskovalcev – odšel z odra.

Pozneje so njegovi predstavniki pojasnili, da so mu že pred nastopom diagnosticirali atipično pljučnico (oblika pljučnice, pri kateri oboleli nima klasičnih znakov, kot je visoka vročina), a se je vseeno odločil izpeljati nastop na povsem polnem stadionu Mount Smart v Aucklandu. Med koncertom so ga sicer pregledali zdravstveni delavci in mu dovolili nadaljevati nastop, a se mu je med izvajanjem skladbe Daniel glas dokončno zlomil.

Kmalu po koncertu se je Elton tudi na Instagramu opravičil vsem, ki so kupili vstopnice za koncert, nato pa se morali zadovoljiti le s polovičnim "izkupičkom": "Igral in pel sem s srcem, dokler moj glas ni več zmogel. Sem razočaran, globoko vznemirjen in poln obžalovanja. Dal sem vse od sebe. Hvala za vašo neverjetno podporo in vso ljubezen, ki ste mi jo izkazali med nocojšnjim nastopom. Večno vam bom hvaležen."

S turnejo Farewell Yellow Brick Road bo nadaljeval.

S poslovilno turnejo, ki obsega kar 300 koncertov, je začel septembra 2018, sklenil pa jo bo konec tega leta.