Na vrhu seznama kraljuje Američan, sicer pa je na lestvici neobičajno veliko Britancev. Foto: Reuters
Na vrhu seznama kraljuje Američan, sicer pa je na lestvici neobičajno veliko Britancev. Foto: Reuters
Behati Prinsloo
24-letna manekenka Behati Prinsloo, bodoča Levinova žena, na novembrski reviji podjetja Victoria's Secret. Foto: Reuters

34-letni Američan je gonilna sila z grammyjem nagrajene rockskupine Maroon 5, trenutno pa v resničnostni pevski oddaji The Voice opravlja tudi delo sodnika. Naziv, ki mu ga je podelila revija, ga je povsem presenetil: "Kot glasbenik sanjariš o tem, da boš na odru prevzel grammyja, o tovrstnih nazivih pa sploh nisem razmišljal. Čisto sem bil osupel, sprva sem pomislil, da se šalijo, ko so me poklicali. A očitno je vse res, kar se mi zdi res 'kul'."

Levine se je tako pridružil dolgemu seznamu lepih slavnih obrazov, ki so za eno leto že postali "najbolj seksi moški". S tem nazivom so se med drugim ponašali že Channing Tatum, Brad Pitt, Johnny Depp, Ryan Reynolds, George Clooney in Matt Damon.

Rad odvrže oblačila
Prva, ki je Adamu skočila v objem, je bila njegova zaročenka Behati Prinsloo, ki je trenutno ena najvidnejših manekenk na svetu, sodi tudi v ekipo "angelčkov" podjetja Victoria's Secret. Adam je dejal, da si želi z njo preživeti preostanek življenja, razkril pa je tudi svojo nežno plat - da ga romantični filmi pogosto spravijo v jok in da uživa, ko se gol sprehaja po stanovanju. Da ima tako izklesan stas, "krivi" jogo in vadbo na sobnem kolesu.

Temnolasi pevec se sicer počasi preizkuša tudi v drugih vejah zabavne industrije. Lani se je tako pojavil v televizijski seriji American Horror Story, ob Keiri Knightley in Marku Ruffalu pa je zaigral tudi v filmu Can A Song Save Your Life?, ki je premiero doživel na filmskem festivalu v Torontu. "Imam zelo zanimivo in vznemirljivo obdobje, ko je videti, da se vse premika v pravo smer. A noben dosežek se ne zdi samoumeven," je dejal o svoji veliki priljubljenosti.

Njihovi glasbi se je nemogoče izogniti
Na stranski tir pa ni postavil niti glasbene kariere. S kolegi iz zasedbe Maroon 5 je lani izdali svoj četrti studijski album z naslovom Overexposed, ki je pri kritikih doživel različne odzive. Skupina je zaslovela leta 2002 z debitantskim albumom Songs About Jane, od takrat pa nanizala vrsto uspešnic, na primer This Love, She Will be Loved and Moves Like Jagger.

Na letošnji seznam so za Levinom uvrstili še Idris Elba, Luke Bryan, Jimmy Fallon, Bruno Mars, Jonathan in Drew Scott, Justin Timberlake, Chris Pine, Pharrell Williams, Ronan Farrow, Justin Theroux, David Beckham in drugi. Nekaj izmed njih smo postavili tudi v galerijo.