William in Catherine sta se v sklopu obiska Severne Irske preizkusila v najrazličnejših stvareh, med njimi tudi v točenju piva. Foto: Reuters
William in Catherine sta se v sklopu obiska Severne Irske preizkusila v najrazličnejših stvareh, med njimi tudi v točenju piva. Foto: Reuters

Svoj obisk sta začela s številnimi športnimi dejavnostmi, ki so vključevale vse od nogometa do tekmovanja v kanujih.

Catherine je ponovno mnoge navdušila s svojimi modnimi izbirami ‒ od Missonijeve večerne obleke v zeleni barvi, s katero je izkazala spoštovanje državi gostiteljici, do športne oprave za nogometno igrišče, na katerem se je udeležila treninga z mladimi dekleti.

V sklopu športnega dne z mladimi sta se preizkusila tudi v tekmovanju s kanuji, kjer sta se borila drug proti drugemu, zmaga pa je šla v roke princa Williama.

Na zabavi točila pivo

Ker različne dejavnosti po kraljevem protokolu zahtevajo tudi različna oblačila, sta se posledično do večerne zabave preoblekla kar trikrat, kjer sta v sklopu druženja poskrbela za zabavo gostov ‒ oba sta se namreč preizkusila v strežbi točenega piva ‒ s povabljenimi pa sta bila tudi sicer v precej sproščenem vzdušju.

Severno Irsko sta v preteklosti obiskala za en dan, in sicer pred poroko aprila 2011, nato sta se tja vrnila še junija 2016, princ William pa je oktobra 2017 na samostojnem potovanju tam govoril o duševnem zdravju.

Pred uradnim obiskom sta si vzela teden premora od kraljevih obveznosti, saj sta se želela posvetiti otrokom. Šoli, ki ju obiskujeta princ George in princesa Charlotte, sta bili zaradi počitnic v tistem času namreč zaprti.