Zmaga je pripadla Harryju. Foto: Reuters
Zmaga je pripadla Harryju. Foto: Reuters

Trojica se je odpravila v olimpijski park kraljice Elizabete, da bi se srečala s 150 prostovoljci organizacije Heads Together, ki skrbijo za duševno zdravje ljudi.

Prostovoljce je med tekaškimi pripravami - pripravljajo se na londonski maraton, ki bo 23. aprila - presenetil obisk z britanskega dvora.

Kate je predlagala tekaški izziv na 50 m, brata sta ga rade volje sprejela in se podala v boj za prvo mesto. To je na koncu pripadlo princu Harryju, Williamu pa ga kljub vsem naporom ni uspelo prehiteti. Ko je na cilj prispela še Kate, sta se vojvoda in vojvodinja Cambriška objela.

Kot je povedal William, želijo spodbuditi ljudi, da se pogovarjajo o duševnem zdravju in da se duševne bolezni ne jemljejo kot nekaj sramotnega.

Obisk olimpijskega parka kraljice Elizabete je sicer brezplačen, doplačati je treba le obisk nekaj atrakcij. V parku najdemo tudi pustolovski park, interaktivne fontane, športna igrišča, avenije, kjer bodo razstavljali umetnostna dela v sodelovanju z muzejem V&A in londonsko univerzo UCL, vodni park, obiskovalci pa se lahko povzpnejo tudi na visoki stolp ArcelorMittal Orbit, ki v višino meri 114,5 metra.

Fotoutrinke z olimpijskega stadiona kot tudi obisk Williama in Kate v eni izmed londonskih šol si lahko pogledate spodaj.