Kevin Hart. Foto: AP
Kevin Hart. Foto: AP

Medtem ko na dan prihaja vse več zgodb, ki pričajo o negativnem zakulisju pogovorne oddaje The Ellen DeGeneres Show, Ellen meni, da so jo sodelavci javnosti predstavili v napačni luči. Zdaj se je oglasil še en nekdanji sodelavec, Tonny Okungbowa, ki je v oddaji nastopal kot DJ od leta 2003 do leta 2006. "Podpiram nekdanje sodelavce, ki si prizadevajo za boljše delovno okolje," je zapisal na Twitterju Okungbowa, ki je hvaležen, čeprav se tam ni počutil najbolje, da je imel priložnost sodelovati v oddaji.

Ellen DeGeneres v svoji oddaji gosti številne zvezdnike, pri njej je gostoval tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama. Foto: Reuters
Ellen DeGeneres v svoji oddaji gosti številne zvezdnike, pri njej je gostoval tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama. Foto: Reuters

Zvezdnici so po številnih očitkih, ki so preplavili splet, v bran stopili njeni gostje. Zvezdniki pravijo, da so se v družbi Ellen in v njeni oddaji vedno počutili dobro, piše BBC. "Grozno je videti, kako javnost obravnava mojo prijateljico," je dogajanje komentiral komedijant Kevin Hart, ki meni, da je splet postal preveč negativen prostor. Z Ellen naj bi prijateljevala že več let.

Na Twitterju se je oglasila tudi popzvezdnica Katy Perry: "Vsi smo bili priča njenemu nenehnemu boju za enakopravnost, ki ga je s svojo oddajo desetletja prinašala v naš svet." Pevka je bila večkrat gostja v oddaji The Ellen DeGeneres Show, od katere je, kot pravi, odnesla le pozitivne izkušnje.

Podobno je iz lastnih izkušenj spregovoril igralec Ashton Kuthcer: "Tako Ellen kot njena ekipa so me zmeraj obravnavali spoštljivo in bili prijazni." Poudaril je tudi, da ceni njeno iskrenost: "Nikoli ni laskala ali skušala ustreči zvezdnikom." Dodal je, da kadar stvari niso v redu, se jih Ellen loti in jih popravi.

Pozitivnim sporočilom na družbenih omrežjih se je pridružila tudi Diane Keaton. Kot pravi igralka, je v šovu vedno uživala, ko je videla, kako je občinstvo navdušeno nad Ellen.

Portia de Rossi in Ellen DeGeneres. Foto: Reuters
Portia de Rossi in Ellen DeGeneres. Foto: Reuters

Vsem podpornikom in oboževalcem priljubljene voditeljice se je na Instagramu zahvalila igralka Portia de Rossi, ki je z Ellen poročena od leta 2008. "Stojim ob Ellen," je zapisala v objavi, kjer sledilce med drugim poziva, naj bodo prijazni drug do drugega.

"Če mislite, da bi Ellen v oddaji dovolila rasizem, potem ne poznate moje sestre," pa je izjavil Vance DeGeneres. Zvezdničin brat, ki je poznan tudi kot igralec in pevec, je svojo sestro opisal kot prijazno, velikodušno in predvsem duhovito osebo, ki je po njegovem mnenju tarča neupravičenih napadov, poroča Daily Mail.

Produkcijska hiša Warner Bros Television je medtem že sprožila notranjo preiskavo, kateri naj bi sledile številne kadrovske spremembe. Po poročanju portala The Wrap je gledanost oddaje v zadnjem mesecu zaradi niza očitkov padla. Predzadnji teden v juliju je imela oddaja 29-odstotno nižjo gledanost kot v enakem obdobju v letu 2019.