Madonna in Guy še v časih, ko jima v zakonu ni škripalo. Foto: EPA
Madonna in Guy še v časih, ko jima v zakonu ni škripalo. Foto: EPA
Madonna in David Banda
Madonna s posvojencem Davidom Bando. Foto: Reuters

Čeprav je Guy dobil po razvezi osemletnega zakona s popkraljico Madonno "le" dva milijona funtov (vrednost Madonninega premoženja se ocenjuje na 300 milijonov funtov), je zadovoljen z razpletom. Dobil je namreč polovično skrbništvo nad 8-letnim Roccom in 2-letnim posvojencem Davidom.

Hiter ločitveni postopek, na katerem prisotnost (nekdanjih) zakoncev ni bila obvezna, je bil končan danes. Čeprav vsakemu zakoncu po britanskem zakonu ob ločitvi pripada do 50 odstotkov premoženja, ki je bilo pridobljno med trajanjem zakona, se je Guy zadovoljil z nižjim izkupičkom, le da bi lahko še naprej videval otroka.

50 odstotkov bo namreč Madonna odplačala drugače. Neki vir blizu para je za Daily Mail dejal, da Guy vendarle ne bo dobil le dveh milijonov. Vse stroške v zvezi z otrokoma bo namreč še naprej krila Madonna. "Dva milijona je Madonna dala Guyu kot darilo, kar v pravnih dokumentih ne bo zapisano," je dejal vir.

Otroka med Londonom in New Yorkom
50-letna zvezdnica je želela, da bi vsi trije otroci (poleg dveh sinov ima še 12-letno hčerko Lourdes s trenerjem fitnesa Carlosom Leonom) živeli pri njej v New Yorku, Guy pa je želel sinova obdržati v Londonu. Nekdanja zakonca sta nato sklenila dogovor, da bosta sinova živela na obeh koncih Atlantika. Lourdes je trenutno z mamo v New Yorku, kjer ima Madonna turnejo, fanta pa sta pri očetu.

Madonna se je zaradi pomanjkanja časa v zadnjih mesecih le malo ukvarjala z otroki, zaradi česar so ji pravniki svetovali, da ne ugovarja polovičnemu skrbništvu nad otrokoma, saj bi bilo to neuspešno. "Madonna je Guyu dejala, da se bo, če da ne bo zahteval visoke denarne vsote, strinjala s polovičnim skrbništvom," je dejal vir Daily Maila.

A. M.