Družina Irwin je tudi po smrtu Steva nadaljevala okoljevarstvene dejavnosti. Foto: EPA
Družina Irwin je tudi po smrtu Steva nadaljevala okoljevarstvene dejavnosti. Foto: EPA

Hči že legendarnega voditelja dokumentarne oddaje Lovec na krokodile (The Crocodile Hunter) Steva Irwina, ki je leta 2006 umrl, ker ga je med snemanjem na Velikem koralnem grebenu v srce pičil morski bič, vrsta skata s strupeno bodico na repu, je na družbenih omrežjih delila novico o novem članu družine.

Sliko s svojim možem Chandlerjem Powllom, na kateri držita otroško uniformo družinskega živalskega vrta, ki ga imajo Irwini v lasti, je pospremila z besedami: "S Chandlerjem ponosno oznanjava, da pričakujeva otroka! V čast nama je z vami deliti ta poseben trenutek najinega življenja. Čeprav sem še vedno v prvem trimesečju, res želiva, da ste del najinega popotovanja. Komaj sva čakala, da deliva novico."

Tudi novopečeni očka je s svetom delil veselo pričakovanje: "Postati oče je vrhunec mojega življenja."

Novice se je razveselil tudi preostali del družine Irwin. Novih pustolovščin se nadeja Bindin brat Robert: "Ne morem verjeti, da bom postal stric!"

Čustveno sporočilo pa je delila tudi Terri, bodoča babica: "Besede ne morejo izraziti ljubezni, ki polni moje srce. Čeprav si želim, da bi bil Steve v tem lepem trenutku tukaj, vem, da bi bil zelo ponosen."

Po Stevovi smrti nadaljevali njegovo poslanstvo

Bindi in Chandler, ki sta se poročila marca letos, sta se spoznala leta 2013, ko je Američan med družinskimi počitnicami obiskal živalski vrt. Leta 2018 se je Chandler nato preselil v Avstralijo in začel delati v družinskem živalskem vrtu.

Sorodna novica Morski bič usoden za Lovca na krokodile

Po smrti Steva Irwina je njegova družina namreč nadaljevala njegovo poslanstvo varovanja živali in okolja. Poleg vodenja živalskega vrta in okoljevarstvene organizacije Wildlife Warriors, družina snema tudi svojo resničnostno oddajo, kjer lahko gledalci spremljajo njihov vsakdan v živalskem vrtu.

Usoden je bil vbod v srce

Irwin je bil znan po obvladovanju najrazličnejših nevarnih živalskih vrst pred televizijskimi kamerami, med njimi krokodilov, kač in pajkov.

O življenju krokodilov je posnel okoli 50 oddaj, ki so mu prinesle svetovno slavo. Serija je bila ukinjena zaradi kritike javnosti, potem ko je hranil krokodile z enomesečnim sinom v naročju. Negodovanje javnosti je sledilo še enkrat, takrat zaradi domnevno preveč zagretega zalezovanja pingvinov, kitov in tjulnjev na Antarktiki.

V Avstraliji je bil sicer pred Irwinovo usodno nesrečo znan le en primer smrti zaradi vboda morskega biča in še ta se je zgodil že leta 1945. Tudi sam strup ribe ni tako zelo strupen, vendar pa je bilo za Irwina po mnenju zdravnikov usodno dejstvo, da ga je bič zadel neposredno v srce.