Na obali so Hayden pričakali paparaci, ki so z užitkom v dokaz, da gre res zanjo, fotografirali njen potni list. Foto: Reuters
Na obali so Hayden pričakali paparaci, ki so z užitkom v dokaz, da gre res zanjo, fotografirali njen potni list. Foto: Reuters
Hayden Panettiere
Oktobra je za vlogo v Herojih dobila nagrado za najboljšo novinko. Foto: Reuters

Mlada televizijska zvezdnica, ki trenutno blesti v eni najbolj priljubljenih serij v ZDA, Herojih, je s skupino 30 ameriških in avstralskih aktivistov za zaščito živali protestirala proti vsakoletnemu pobijanju delfinov v jami Tajdži.

Na deskah so se približali ribičem in se z njimi zapletli v ostro besedno obračunavanje z nekaj prepiranja. "Bilo je grozljivo. Ne morem razumeti, kako lahko kdor koli naredi kaj slabega, tako prikupni živali, kot je delfin. S tem svetom je nekaj narobe," je 18-letnica v solzah razlagala v intervjuju po incidentu.

Ubijanja niso mogli preprečiti
"Mnogo izmed nas nas je na Japonsko odšlo s strahom in z zavedanjem, da se nam lahko kaj zgodi ali da nas aretirajo. Kljub temu pa smo kot 'nori' veslali proti ribičem in strah je naenkrat izpuhtel." Prišli so do vhoda v jamo, kjer je bila voda rdeča od krvi delfinov, ki so že bili umorjeni. Druge živali so bile ujete v mreže.

"Bili so kot plišasti medvedki v vodi. Neki mladič se je zazrl naravnost vame in bolj od vsega na svetu sem si zaželela, da bi se ga lahko dotaknila in ga rešila. A če bi ga le poskusila osvoboditi, bi se najverjetneje znašla v japonskem zaporu," je čustveno razlagala plavolasa lepotička.

Ribiči so grozili, da jih bodo ranili, zato se je skupinica vrnila na obalo, od tam pa so pred japonsko policijo pohiteli na letališče.

A. P.