Sabrina Dhowre in Idris Elba na modnem dogodku Met Gala maja lani v New Yorku. Foto: EPA
Sabrina Dhowre in Idris Elba na modnem dogodku Met Gala maja lani v New Yorku. Foto: EPA

Par si je zaobljube izmenjal v hotelu sredi nasada palm v Marakešu, poroča britanski Vogue, ki je za svojo naslednjo številko pridobil tudi ekskluzivne fotografije z elegantnega slavja. Nevesta, nosilka naslova mis Vancouvra 2014, je na veliki dan nosila dve toaleti, izdelani po meri, s podpisom Vere Wang, Elba pa se je zanesel na klasiko v črni obleki znamke Ozwald Boateng, so še zapisali pri "modni bibliji". Pred obredom je par gostil razkošno večerjo, menda niso manjkale niti kamele in ples z ognjem, sledi pa še poporočna zabava v slogu festivala, kjer bodo gostje nosili izključno belo barvo.

46-letni igralec in 16 let mlajša manekenka sta se spoznala in zaljubila v času, ko je Elba snemal triler Gora med nama s Kate Winslet. Produkcija filma je potekala v Kanadi, kjer je Londončana opazila Sabrina, ki ima somalske korenine. V javnosti sta se prvič pojavila skupaj na filmskem festivalu v Torontu septembra 2017, Idrisova spremljevalka je pritegnila veliko pozornosti, saj je prej svojo zasebnost skrbno skrival.

Za roko jo je zaprosil februarja lani, kot je takrat povedal za People, je bil ob tem dejanju "bolj živčen kot kadar koli prej", hkrati pa se mu je vse skupaj zdelo zelo romantično. Pozneje se je posnetek dogodka – Elba je Sabrino zaročil na premieri svojega filma Yardie – znašel na spletu in se nezadržno širil, kar nikakor ni bilo načrtovano.

In kaj je tisto, zaradi česar je Sabrina zanj tista prava? "Zna me nasmejati, imava skupne cilje. Osrečuje me. Z mano se veseli mojih uspehov in ko o čem nisem čisto prepričan, me pripravi k razmisleku," pravi igralec.

Idris Elba ima iz prejšnjih razmerij, do zdaj je bil poročen trikrat, 17-letno hčer Isan in štiriletnega sina Winstona.