Namesto na Netflixovo zabavo je moral mladi igralec nazaj v Veliko Britanijo. Foto: EPA
Namesto na Netflixovo zabavo je moral mladi igralec nazaj v Veliko Britanijo. Foto: EPA

Charlie Heaton, britanski igralec, ki v priljubljeni seriji Stranger Things nastopa v vlogi Jonathana Byersa, je bil po poročanju ameriških medijev zaradi posedovanja prepovedanih snovi zadržan na losangeleškem mednarodnem letališču (LAX).

23-letnemu igralcu so po izkrcanju z letala na carini zavrnili vstop v ZDA in ga še isti dan poslali nazaj v Veliko Britanijo, saj so pri njem našli kokain. Kot poroča revija People, je bil Heaton pridržan, vendar ga policija ni aretirala.

Igralec je bil sicer namenjen na prestižno Netflixovo zabavo pred težko pričakovano premiero druge sezone serije Stranger Things, ki se je zaradi incidenta na carini nato ni mogel udeležiti. Ljubitelji serije so hitro zaznali njegovo odsotnost, saj je manjkal na vseh skupinskih fotografijah, na katerih so veselo pozirali vsi njegovi soigralci.

Z mejne in carinske policije ZDA so sporočili, da lahko vsakemu tujemu državljanu, ki krši zakone, zavrnejo vstop na ozemlje ZDA. Koliko časa Heaton ne bo smel vstopiti v ZDA, ni znano.