Igralka je priznala, da simptome bolezni zaznava že leta, vendar jih dolgo ni jemala resno. Foto: Reuters
Igralka je priznala, da simptome bolezni zaznava že leta, vendar jih dolgo ni jemala resno. Foto: Reuters

V sporočilu, ki ga je objavila na družbenem omrežju Instagram, je Selma Blair razkrila, da ji je zdravnik multiplo sklerozo diagnosticiral avgusta in da se z boleznijo bori iz dneva v dan. "Sem invalidna, včasih padem. Stvari mi padajo iz rok. Moj spomin je meglen," je zapisala in dodala, da ostaja optimistična in polna volje do življenja.

"Smejim se in ne vem točno, kaj bom storila, ampak vem, da bom storila vse, kar je v moji moči," je še sporočila 46-letna igralka, ki se je ob tem zahvalila vsem, ki jo podpirajo in ji stojijo ob strani.

Igralka, ki je zaslovela predvsem z nastopanjem v romantičnih komedijah, kot sta Blondinka s Harvarda (Legally Blonde) in To sladko bitje (The Sweetest Thing), je razkrila tudi, da simptome bolezni zaznava že leta, ampak da jih dolgo ni jemala resno. "Verjetno imam to neozdravljivo bolezen že 15 let," je zapisala.

Multipla skleroza je nevrološka bolezen, ki prizadene osrednje živčevje. Pri tej kronični avtoimunski vnetni bolezni gre za zrušenje komunikacije med možgani in drugimi deli telesa. Zgodnejši simptomi vključujejo poslabšanje vida, težave pri koordinaciji in lovljenju ravnotežja.