Fotografije je posnel poljski fotograf Alexi Lubomirski, ki je znan po tem, da v svoj objektiv ujame marsikatero znano osebo. Foto: EPA
Fotografije je posnel poljski fotograf Alexi Lubomirski, ki je znan po tem, da v svoj objektiv ujame marsikatero znano osebo. Foto: EPA
Princ Harry in Meghan Markle
O tem, da se bosta 33-letni princ in 36-letna ameriška igralka poročila maja, je javnost začela ugibati že takoj po obvestilu, da je par zaročen. Foto: EPA

Princ in njegova zaročenka sta portret posnela na stopnicah pred njunim domom. Na barvni fotografiji zaročenca sedita skupaj, princ je oblečen v mornarsko modro obleko, Marklova pa v glamurozno črno večerno obleko. Na črno-beli fotografiji je princ oblečen v zimski plašč, s katerim ogrinja tudi Marklovo, ki se njegovega obraza dotika z levo roko, na kateri tudi nosi svoj zaročni prstan.

Par je fotografiral poljski fotograf Alexi Lubomirski. "V izjemno čast si štejem, da sem lahko dokumentiral ta čudoviti dogodek. Hkrati pa si štejem za veliki privilegij, da so me povabili in sem bil lahko priča mladi ljubezni," je dejal Lubomirski po poročanju britanskega Telegrapha.

Par se bo poročil 19. maja 2018. Poroka bo potekala v kapeli sv. Jurija na Windsorskem gradu, skupaj s preostalo kraljevo družino pa se je bo udeležila tudi 91-letna kraljica Elizabeta II.

Pred poroko bodo Meghan, ki je protestantka, sprejeli tudi v Anglikansko cerkev, za kar bo morala opraviti krst in birmo. Poleg tega bo dobila britansko državljanstvo, vendar namerava za zdaj obdržati tudi ameriškega. Kot poroča BBC, bo vse stroške poroke, vključno z obredom in pogostitvijo, krila kraljeva družina.

O tem, da se bosta 33-letni princ in 36-letna ameriška igralka poročila maja, je javnost začela ugibati že takoj po obvestilu, da je par zaročen. April bo za kraljevo družino namreč najverjetneje rezerviran za drug veseli dogodek, saj Harryjev starejši brat, britanski princ William, s soprogo Catherine v tistem času pričakuje rojstvo tretjega otroka.