'Izdal' jo je prstan. Foto: AP
'Izdal' jo je prstan. Foto: AP

Priljubljena Ardernova snubitve ni obešala na veliki zvon, medijem jo je potrdila šele, ko so pred dnevi na slovesnosti pri rudniku Pike River na njenem prstancu opazili diamantni prstan. Zdaj je razkrila okoliščine veselega dogodka. Dejala je, da je bila "zelo presenečena" nad potezo svojega izbranca, ki jo je zasnubil med velikonočnimi prazniki na razgledišču na hribu Mokotahi v zalivu Hawke's Bay na Novi Zelandiji.

Dodala je, da "se ji za zdaj še sanja ne", kdaj bo potekala poroka, saj še nista naredila poročnih načrtov. 41-letni Clarke, sicer televizijski voditelj oddaj o ribištvu, in tri leta mlajša političarka že imata desetmesečno hčer Neve Te Aroha. Clarke jo je zasnubil s prstanom svoje babice, a ker ga Jacinda ne more spraviti na prstanec, ga nosi kar na sredincu.

Njen partner in hči sta jo septembra lani spremljala v generalni skupščini Združenih narodov. Foto: Reuters
Njen partner in hči sta jo septembra lani spremljala v generalni skupščini Združenih narodov. Foto: Reuters

Ardernova je že lani vzbudila veliko pozornosti, saj je bila ena redkih izvoljenih voditeljic kakšne države, ki je zanosila med opravljanjem mandata. Natančneje, pred njo je med mandatom rodila le nekdanja pakistanska premierka Benazir Buto leta 1990. Če se bo še poročila kot premierka, bo znova orala ledino, saj bo prva premierka, ki bo usodni da dahnila kot voditeljica kakšne države.

Ardernova vse od izvolitve septembra leta 2017 velja za simbol poenotenja v Novi Zelandiji. Med drugim je bila deležna številnih pohval zaradi njenega odziva na napad v Christchurchu, v katerem je avstralski desničarski skrajnež marca napadel dve mošeji in ubil 50 ljudi. Tamkajšnji parlament je tako na njeno pobudo zaostril zakonodajo o orožju. Velja za odločno žensko z dobrim smislom za humor, pri delu pa jo vodijo prizadevanja za človekove pravice in družbeno pravičnost. Sama sebe opisuje kot pragmatično idealistko.