Foto:
Foto:
Voziček za golf
Voziček za golf načeloma ni namenjen vožnji po mestu. Foto: EPA

Stockholmski policisti so igralca ustavili med vožnjo po središču mesta, saj so zaradi njegovega načina vožnje posumili, da bi utegnil biti pod vplivom alkohola.

Policist mu je ponudil alkotest, a ga je ameriški zvezdnik zavrnil. Policiski predstavnik Jan-Olov Lundgren je pojasnil, da je bil Murray ob pridržanju vljuden in umirjen, a odločen: "Rekel je, da mu takšnega testa v Ameriki ni treba opraviti, zato ga tudi pri nas ne bo."

Možje postave so ga nato odpeljali s seboj na policijsko postajo, kjer so mu odvzeli vzorec krvi. Rezultati bodo znani v dveh tednih, do takrat pa je Murray prost.

Najverjetneje ga čaka le denarna kazen
Primer Murray so zaupali inšpektorju Christerju Holmlundu, ki je povedal, da ne ve, kam je Bill šel potem, ko so ga izpustili: "Pojma nimam, kje je. Najbrž je šel nazaj v Ameriko." Pojasnil je še, da bodo 56-letnega igralca obtožili le, če bo analiza vzorca pokazala, da je imel v krvi preveč alkohola od dovoljene meje. Prav tako mu najverjetneje ne grozi zaporna kazen, pač pa le globa. "Kolikor jaz vem, ni bil tako zelo pijan, da bi mu grozil zapor. Policisti so sicer zavohali alkohol, a na prvi pogled je bil priseben," pravi inšpektor.

Na Švedskem sicer ni izrecno prepovedano voziti se z vozičkom za golf po mestu, a Holmlund pravi, da je takšne vožnja "izredno nenavaden dogodek". "Policist sem že od leta 1968, a česa takšnega še nisem videl," je še dejal inšpektor.