Jennifer Aniston. Foto: Reuters
Jennifer Aniston. Foto: Reuters

Po poročanju britanskih medijev je ameriška igralka prispevala milijon ameriških dolarjev humanitarni organizaciji Color of Change, da bi tako pokazala svojo podporo gibanju Življenja temnopoltih štejejo.

"Ta teden je bil pretresljiv iz mnogo razlogov. Moramo priznati, da rasizem in brutalnost v tej državi obstajata že dolgo – a to NIKOLI ni v redu," je zvezdnica serije Prijatelji (Friends) zapisala na svojem profilu na Instagramu.

Kot piše časopis Mail, se je odločila za zajetno donacijo organizaciji, s katero "najbolj deli občutke, potem ko jo je globoko prizadela nepravična smrt Georgea Floyda".

Gibanje Življenja temnopoltih štejejo je dobilo zalet po smrti 46-letnega temnopoltega Georgea Floyda 25. maja v Minneapolisu. Umrl je, potem ko mu je policist Derek Chauvin skoraj devet minut pritiskal s kolenom na vrat in ga zadušil. Posnetek umora je ogorčil ameriško javnost in sprožil množične proteste po ZDA.

V znak solidarnosti z ameriškimi protestniki, ki opozarjajo na rasizem in policijsko nasilje, protesti potekajo tudi po svetu.