Rooney Mara in Joaquin Phoenix na letošnji podelitvi oskarjev. Foto: AP
Rooney Mara in Joaquin Phoenix na letošnji podelitvi oskarjev. Foto: AP

Novico je svetu oznanil ruski režiser Viktor Kosakovski, ki v Zürichu na filmskem festivalu predstavlja dokumentarni film Gunda, pri katerem je kot glavni producent sodeloval tudi Joaquin Phoenix. Kosakovski je v odgovoru na novinarsko vprašanje orisal, kako se je sodelovanje začelo, na koncu pa pojasnil še, zakaj oskarjevec ne sodeluje pri promociji filma: "Ravnokar je dobil otroka. /.../ Čudovitega sina z imenom River. Zato ne more sodelovati pri promociji."

Tragična smrt vzhajajoče zvezde

Joaquin je tako očitno prvorojenca poimenoval po svojem pokojnem bratu, ki je leta 1993, star komaj 23 let, umrl na ulici za slovitim losangeleškim klubom Viper Room zaradi prevelikega odmerka mamil. Njegov brat Joaquin, sestra Rain, dekle Samantha Mathis in dober prijatelj Flea iz zasedbe Red Hot Chilli Peppers so mu skušali pomagati in ga oživljali, a neuspešno.

Novopečena oče in mama novice o rojstvu sina še nista potrdila, a to ni presenetljivo, saj o svoji zasebnosti molčita. Že maja je namreč ameriški tabloid US Weekly poročal, da pričakujeta otroka, a igralca tega nista ne potrdila ne zanikala.

Bila je edina, ki jo je pogooglal

Zvezdnika naj bi bila sicer par že od leta 2016, a o tem, kako sta se spoznala in kdaj natančno je njuna ljubezen vzplamtela, ni veliko znanega. Po nekaterih namigih, naj bi iskrica preskočila med snemanjem filma Marija Magdalena, v kateri je Rooney Mara igrala naslovno vlogo, Joaquin pa je upodobil Jezusa. Phoenix je o "dekletu z zmajskim tatujem" v medijih spregovoril le enkrat, v intervjuju za Vanity Fair oktobra lani, ko je priznal: "Ona je edino dekle, ki sem jo kdaj googlal. Prej nisem nikoli naredil česa takšnega. Z njo pa sva si dopisovala prek e-pošte in postajala prijatelja, zato sem o njej pobrskal na spletu."

Že lani so se sicer ameriški tabloidi razpisali o tem, da sta 35-letna Rooney in deset let starejši Joaquin zaročena, a podrobnosti njune zveze ostajajo znane le njima in njunim najbližjim.