37-letnik naj bi napadalcema plačal 3500 dolarjev, napad pa izkoristil za medijsko izpostavljenost in napredovanje v karieri. Foto: Reuters
37-letnik naj bi napadalcema plačal 3500 dolarjev, napad pa izkoristil za medijsko izpostavljenost in napredovanje v karieri. Foto: Reuters

Zvezdnik je lani podal prijavo, da sta ga na poti iz sendvičarne prestregla dva napadalca, ki sta ga zmerjala z rasističnimi in homofobnimi izrazi, ga polila z belilom za perilo, večkrat udarila in mu okoli vratu zategnila zanko, s katero je potem odšel v svoje stanovanje. Po igralčevih trditvah naj bi bila napadalca podpornika predsednika Donalda Trumpa, saj sta na glavi imela rdeči kapi s Trumpovim geslom “Naredite Ameriko spet veliko” (Make America Great Again).

Smolleta, ki je zaradi afere izgubil vlogo v seriji Empire, so pozneje zaradi domnevnega laganja policiji aretirali, porota pa ga je obtožila v 16 točkah. Za vsako točko je igralcu grozilo do tri leta zapora in velika denarna globa. 37-letnik naj bi napadalcema plačal 3.500 dolarjev, napad pa izkoristil za medijsko izpostavljenost in napredovanje v karieri.

Tožilstvo je pozsneje zaradi pomanjkanja dokazov odstopilo od vseh obtožb, sodnik pa je njegov primer zapečatil in celo izbrisal njegovo kriminalno kartoteko. Čeprav je igralec plačal 10.000 dolarjev globe, je okrožni sodnik Michael Toomin od posebnega tožilca Dana Webba zahteval pregled, zakaj so prvotne obtožbe padle.

Webb je preiskoval klice, ki jih je s takratno okrožno tožilko Kim Foxx imela Tina Tchen, nekdanja svetovalka Michelle Obama in ali so ti vplivali na neupravičeno opustitve obtožb. Ugotovil je, da obstajajo utemeljeni razlogi za nadaljnji pregon zvezdnika, ki so ga zdaj obtožili v šestih točkah.

Tožilec je dejal, da preiskovanja, ali so vpleteni tudi lokalni tožilci in kdo drug, še ni končal. Tina Glandian, Smolettova odvetnica, še ni komentirala dogajanja.