Med ogledom oddaje Osbournovi je bilo opaziti, da je Ozzy malce naglušen. Foto: EPA
Med ogledom oddaje Osbournovi je bilo opaziti, da je Ozzy malce naglušen. Foto: EPA

Nekdanjega vodjo skupine Black Sabbath bodo preučili znanstveniki, postal bo eden redkih ljudi na svetu, katerih genski zapis bo v celoti analiziran, poroča Sky News.

Ameriško podjetje Knome bo Ozzyju odvzelo vzorec krvi in izvedlo 30.000 evrov vredne raziskave, katerih rezultati bodo znani čez tri mesece. Upajo, da bo to še en delček v sestavljanki uganke, zakaj nekateri ljudje lahko živijo razvratno, drugi pa ne.

Kot je povedal direktor raziskav na podjetju Knome, Nathan Pearson, imajo analize posameznikov z "ekstremnimi zdravstvenimi zgodovinami" največjo znanstveno vrednost.

Pravi "medicinski čudež"
Legendarni Ozzy, znan tudi pod vzdevkom "princ teme", se je pred kratkim razglasil za "medicinski čudež", saj že 40 let živi življenje, polno razvrata. Angleški mediji so se že pogosto spraševali, kako za vraga je sploh še živ.

Nekaj let ga je sicer mučila tresavica, kar je pripisal dolgoletnemu uživanju mamil, leta 2005 pa je izvedel, da ima pravzaprav parkinsonov sindrom, genetsko bolezen, katere simptomi so podobni parkinsonovi bolezni.