25-letna Uptonova se je pridružila gibanju #MeToo. Foto: Reuters
25-letna Uptonova se je pridružila gibanju #MeToo. Foto: Reuters
Paul Marciano
Tokrat je pod udarom eden od ustanoviteljev modnega podjetja Guess Paul Marciano (na fotografiji levo). Foto: Reuters

Gonja proti Marcianu se je začela v sredo dopoldne, ko se je Uptonova oglasila na Twitterju. "Žalosti me, da tako ikonična blagovna znamka za ženske, kot je Guess, še vedno zaposluje Paula Marciana, ki je njihov kreativni direktor. #metoo". Le nekaj ur za tem so delnice Guessa padle za 17 odstotkov, čeprav je Marciano zanikal manekenkine obtožbe. Za tabloidni portal TMZ je povedal, da se nikoli ni dotaknil Uptonove, ki je bila obraz Guessa med letoma2010 in 2011. In da tudi ni bil nikoli sam v sobi z njo.

"Če želi podati obtožbo, obstaja kraj, kjer se lahko pove resnica. In to je sodišče ali policijska postaja," je dejal Marciano. Uptonova pa je ob tem dejala TMZ-ju, da "komaj čaka, da lahko pove svojo zgodbo". Toda ob tem ni ne zanikala ne potrdila, da je delila zapis na družbenih omrežjih v zvezi z Marcianom v svojem imenu ali v imenu drugih stanovskih kolegic.

Marciano se je po objavi Uptonove udeležil poslovne zabave, kjer je bila osrednja zvezda pevka in igralka Jennifer Lopez (nov obraz Guessove kampanje za letošnjo pomlad). Ta je na zabavo (sicer z dvourno zamudo) prišla v družbi svojega partnerja, nekdanjega zvezdnika newyorških Yankeejev Alexa Rodrigueza. A tam še ni komentirala besed Uptonove. Dan za tem pa je po poročanju spletne strani ET sporočila v uradni izjavi za javnost, da je njeno stališče glede teh tem jasno. "Ne podpiram nobenih aktov spolnega nadlegovanja ali zlorab. Vse obtožbe je treba resno in v celoti preiskati. In nadaljevala bom s podpiranjem naših pravic, ki jih imamo kot ženske," je sporočila Lopezova.