Kevin Spacey je v Dubrovniku dvignil veliko prahu in dobil veliko (sicer negativne) pozornosti. Foto: EPA
Kevin Spacey je v Dubrovniku dvignil veliko prahu in dobil veliko (sicer negativne) pozornosti. Foto: EPA
Kevin Spacey
Spacey je dobro ime iz Sarajeva zapravil v sosednji Hrvaški. Foto: Sarajevo film festival

Potem ko je na sarajevskem filmskem festivalu pustil dober vtis, saj se je s svojim nezvezdniškim obnašanjem prikupil tako množicam kot organizatorjem, je vse svoje dobro ime zapravil na Hrvaškem.

Najprej so hrvaški paparaci z oskarjem nagrajenega igralca zasačili pri uživanju marihuane na eni od hotelskih teras, nato pa se je v naslednjih dneh še napil in verbalno obračunal s policisti in z gosti lokala.

"Veste, kdo sem jaz?!"
Hrvaški rumeni mediji so poročali o igralčevem ponočevanju v enem od lokalov, kjer je ves večer pridno praznil koktejle. Ko je že vse kazalo, da bo noč minila brez incidenta, so prišli na obisk policisti, ki so hoteli natakarje le (prijazno) opozoriti, da morajo ob tretji uri zjutraj lokal zapreti.

Kot kaže, je prihod varuhov reda in miru pijanega Spaceyja tako vznemiril, da je začel policistom ugovarjati. Ker so ga možje v modrem ignorirali, ga je to le še bolj razjezilo. "Veste, kdo sem jaz?!" je kričal Spacey. Policisti slavnega igralca niso prepoznali, to pa je povzročilo salve smeha in roganje obiskovalcev, ki jim je razjarjeni igralec nato prepovedal fotografiranje, nekemu fotografu pa celo zaplenil spominsko kartico.

Hrvaški mediji so že zapisali, da so igralčevi narkomanski in pijanski podvigi poskrbeli, da je obisk Kevina Spaceyja nedvomno eden tistih, ki se ga bodo še dolgo časa spominjali.


J. S.