Larry King z zadnjo soprogo Shawn King, s katero se je razšel lani. Foto: AP
Larry King z zadnjo soprogo Shawn King, s katero se je razšel lani. Foto: AP

Za Andyja je bil usoden srčni napad, Chaia pa je umrla po kratkem boju z rakom na pljučih, poroča revija People.

"Z veliko žalostjo in strtim srcem očeta moram potrditi nedavno izgubo dveh svojih otrok, Andyja Kinga in Chaie King. Oba sta bila dobri in prijazni duši, ki ju bomo izjemno pogrešali," je zapisal 86-letni King na družbenih omrežjih.

"Andy je preminil nepričakovano za posledicami srčnega napada 28. julija, Chaia pa se je poslovila 20. avgusta, ne dolgo po tem, ko so ji postavili diagnozo raka na pljučih."

"Nobene logike ni v tem. Noben starš ne bi smel pokopati otroka. Celotna družina se vam zahvaljuje za prijazne želje in izraze sožalja. V tem trenutku potrebujemo malce časa in zasebnosti, da se naše rane zacelijo," je še dodal slavni ameriški TV-voditelj.

Lani preživel kap

Kingu se je Chaia rodila v zakonu z nekdanjo soprogo Alene Akins, s katero se je poročil leta 1961. Takrat je tudi posvojil Andyja, njenega sina iz prejšnje zveze. Par se je razšel leta 1963, se leta 1967 pobotal, a se leta 1972 vnovič ločil.

Voditelj se je poročil kar osemkrat (dvakrat z Akinsovo), z Annette Kaye ima še sina Larryja Kinga mlajšega, s Shawn Southwick pa sinova Cannona in Chancea.

Southwickova je Kingova zadnja, a tudi že nekdanja soproga – z njo se je poročil leta 1997, leta 2010 sta vložila zahtevek za ločitev, se pobotala, nato pa se lani dokončno razšla.

King je zahtevek za ločitev vložil le tri mesece po tem, ko ga je zadela kap, ki je bila zanj skoraj usodna. Njegovo stanje je bilo nekaj časa tako slabo, da je po lastnih besedah celo razmišljal o samomoru.