Zaradi kritik se je z družbenih omrežij začasno umaknila. Foto: EPA
Zaradi kritik se je z družbenih omrežij začasno umaknila. Foto: EPA
lily allen
Tudi v preteklosti so jo zaradi kritičnosti na družbenih omrežjih pogosto obsojali. Foto: EPA

31-letna pevka je leta 2010 v šestem mesecu nosečnosti rodila mrtvega sina, spletni uporabniki pa so jo nemudoma po razkritju novice o dogajanju po boleči izkušnji napadli, da je za to kriva sama. Številni so jo obtožili uživanja prepovedanih mamil med nosečnostjo, spet drugi so zapisali, da je "otrok vedel, kako grozna mati boš".

Po valu kritik se je glasbenica odločila, da bo Twitter za nekaj časa zapustila. "Vse, kar vidim, so ogabne objave, polne seksizma, sovraštva do žensk in celo rasizma," je zapisala. "Nisem mazohistka, zato se za nekaj časa poslavljam." Nadzor svojega računa je za ta čas prepustila prijatelju Dennisu, ki je zapisal, da bo z uporabniki komuniciral zgolj s pomočjo fotografij ter da bo vse, ki bodo uporabljali sovražni govor, blokiral.

Glasbenica je sicer znana po tem, da javno piše o družbenih težavah. Že večkrat je izrazila svojo podporo prebežnikom, zaradi česar je njo in njena dva otroka pred časom na ulici zavrnil taksist ter ji zabrusil, naj si za vožnjo najde begunca, še poroča BBC.

V Calaisu je pred časom obiskala begunce, ki poskušajo priti v Veliko Britanijo. Takrat se je v imenu celotne države opravičila "za ravnanje države ob begunski krizi". "Srečanje z njimi mi je pokazalo nepravičnost in diskriminacijo v pravem pomenu besede."

"V Calais sem šla, saj sem želela storiti vse, kar je v moji moči. Ljudi sem želela opomniti, da čut za sočloveka ne glede na vse kritike še vedno obstaja," je še dodala.